„Jdu do 42denní hladovky, abych si zachránil hlas, život a mohl tady ještě bejt,“ oznámil Pomeje ve čtvrtek 9. listopadu na stránce na sociální síti, kde se rozhodl monitorovat průběh kruté diety, která by mu údajně měla pomoci porazit zhoubný nádor v krku. Hladovku by měl držet až do 19. prosince.

„Opravdu mi jde jen o to, abychom si všichni, co jsme teď ve stejné situaci, společně pomohli, poradili nebo se jen podpořili. Já to potřebuju a vy taky!“ vysvětlil Jirka, proč se rozhodl s pomocí své technicky schopnější manželky Andrey (29) vše zveřejňovat.

Zatím se herec a dabér na Facebooku chlubil zejména rychlým úbytkem váhy. Zatímco první vážení ukázalo 112,4 kg, již třetí den mu váha ukázala jen 109 kilo. „Jsem na 108 kg!“ hlásil 5. den diety. Také ovšem přiznal, že už na sobě pociťuje i negativní účinky. „Dneska jsem celý den KO,“ svěřil se.

Když se pak na pár dní odmlčel, začali se už jeho příznivci obávat, jestli se mu snad něco nestalo, nebo svůj boj nevzdal a hladovku neporušil. Nic z toho se ale nepotvrdilo a český hlas Jean-Claudea van Damma (57) se znovu ozval a tentokrát dokonce s úsměvem. Energii mu totiž navrátilo setkání s jeho vzorem.

„Dnes jsem se v Liberci potkal s panem Dvořákem. Žijící zázrak, který byl v roce 1989 poslán doktory domů zemřít. Vyléčil se hladovkou. Sam se svojí vůlí žít,“ popisoval Jiří, který se snaží vyléčit i kvůli dcerce Aničce (4). „Teď je mu 90 let. Děkuji Ti, Stando. Bylo to pro mě silný,“ dodal pohnutě Pomeje.

Breussova dieta, na kterou nyní sází, je jednou z metod alternativní medicíny, jež má údajně vyléčit různá nádorová onemocnění. Spočívá ve ‚vyhladovění‘ tumoru, k němuž má dojít během 42 dní, kdy pacient vysadí veškerou tuhou stravu a konzumovat smí pouze vybrané zeleninové šťávy a bylinkové čaje.

VIDEO: 4. den hladovky kvůli rakovině! Pomeje hlásí rapidní úbytek váhy!

Video
Video se připravuje ...

4. den Pomeje hladovky kvůli rakovině! Rapidní úbytek váhy! Facebook

 

Fotogalerie
66 fotografií