Petra Alraune

Možná oboje dohromady, nebo je jeho sociální inteligence natolik alternativní, že monogamního vztahu tak nějak není schopen. I to se může stát, a pokud potřebu stabilního vztahu nemá, nejspíš svým životním stylem netrpí.

A proč se do toho pouští dámy? Nechci moralizovat, Karla neznám, na vybledlé blonďáčky nejsem, a je možné, že kromě peněz má i velké… charisma – a podělit se o milence není koneckonců nic hrozného. Mnohem větší problém je, pokud do vztahu přijdou děti… a k vašim dětem ještě jiné děti.  To se pak matka vlčice probudí v každé a volný inspirativní vztah může novopečená matka rázem vnímat jako konkubinát.
On to ostatně taky konkubinát je, pokud tedy Král Karel není pro své ženské taky jen marginální libůstkou, kterou snadno vymění za někoho jiného a někdy si s ním zaskočí zavzpomínat se sektem do vířivky.

Nerovnoprávný vztah je vždycky trochu past… Takže pro spásu duše těch žen i dětí doufám, že detailně znají strukturu Janečkových firem, mají vlastní a plné účty a případné dárky jsou napsané na ně a ne na firmu z Panenských ostrovů.  Pokud ano, tak už jim pomohou opravdu jen modlitby nebo čáry, protože tam ani dobrý právník  nic nezmůže.

Ariana Argoni

Mnohoženství je prostě model patriarchálních společenství, ve kterých vládne muž. V západním světě se to nedělá, kromě mormonských „kovbojů“, i když i oni jsou už v ilegalitě. Nicméně muž je od přírody rozsévač a v podstatě mnohoženství stále vyznává, ale dnes už fikaně. Místo žen je to milenka nebo milenky. Není jim ničím povinován, je to bez odpovědnosti. Skoro se zdá, že chlap, který se k tomu veřejně přihlásí, má koule, a pokud se i finančně stará, dá se říct, že má i charakter.

Problém ovšem nastává, když se ženy o sobě navzájem dozví, což může mít vliv na jejich sebeúctu. Pokud žena setrvává v takovém vztahu, je to kvůli penězům, anebo ho miluje. Nakonec to často na lásce k penězům zůstane. Je to otázka každé z nás, otázka rozhodnutí. Žádná žena nemusí zvolit zadaného.

 

Fotogalerie
11 fotografií