Svatba operní pěvkyně a tenisového trenéra se totiž konala v nedalekém Colloredo- Mansfeldském paláci. Jak Markéta, tak Martin si veřejného obdivu užijí dost při práci. Sňatek proto uzavřeli v naprostém utajení jen před těmi nejbližšími. 

„Je to naše osobní věc, chceme si tento den užít v ústraní,“ projevila své přání ještě před obřadem usměvavá nevěsta. S Martinem tvoří zajímavý sportovně-umělecký pár, výborně se doplňují. Markéta samozřejmě pozvala svých pět sester – Barbaru, Alžbětu, Terezu, Marii a Kateřinu. Martina zase přišla podpořit třeba tenistka Helena Suková (52), s níž kdysi hrával čtyřhru.

Mezi hosty pak nechyběla Martinova teta, vdova po muzikantovi Rudolfu Roklovi (†55) Giovanna Roklová, rozená Fassati (76). A také rodinní přátelé jako fotograf Jadran Šetlík (65), moderátor Alexandr Hemala (65), podnikatelka Růženka Nechanská (72) a muzikant Felix Slováček (74). Snoubenci si vzájemně navlékli krásné snubní prsteny z bílého zlata.

Vnuk generála prohání Plíškovou

Martin je vnuk slavného brigádního generála Miloslava Fassati (†75). Ten se účastnil obou světových válek. Do vlasti se v roce 1918 vrátil přes Japonsko a USA jako člen československo-polské vojenské mise. V roce 1938, v době branné pohotovosti státu, velel 18. divizi.

Jeho vnuk je sice inženýr, ale propadl tenisu. V roce 1983 se stal mistrem republiky v tenisové čtyřhře. Pak působil na Floridě v tenisové akademii Nicka Bolletieriho. Založil Fassati Tennis Academy a v současnosti trénuje Kristýnu Plíškovou (25), dvojče úspěšnější Karolíny Plíškové.

Pět sester

Markéta, jejíž zpěv obdivují fanoušci nejen u nás, ale taky v Německu a Itálii, má pět sester. Tereza (42) a Kateřina (38) jsou též zpěvačky.

VIDEO: Tereza Mátlová by se nevěstou ráda stala také. Zatím si však prožila jen několik zasnoubení...

VIDEO: Kateřina Mátlová je věčně singl!

Video
Video se připravuje ...

Věčně singl Kateřina Mátlová: Neví, kde je její domov! Kristýna Léblová, Lukáš Červený

Fotogalerie
7 fotografií