Blondýnka, kterou jsme mohli v poslední době vidět například v sitcomu Kosmo či seriálu Svět pod hlavou, o víkendu narazila na malou zraněnou sojku. „Plácala sebou na silnici. Přisedla jsem k ní, schovala se mi pod kabát,“ popisovala na Instagramu situaci Plodková, která se již dříve stala tváří kampaní, jež měly za cíl chránit zvířata.

Zatímco jiní by asi na zraněného ptáčka nesahali a možná by dokonce bez povšimnutí šli dál, Jana se rozhodla jinak. „Vzali jsme ji do krabice a odvezli do záchranné stanice v Cholupicích,“ vysvětlila držitelka Českého lva za roli ve filmu Protektor. Pravděpodobně s ní byl i její partner, optik Filip Žilka (40).

Za svou snahu si dvojice vysloužila spoustu krásných komentářů plných chvály. I přes zásah však sojka zřejmě nakonec nepřežije. „Zlomenou nožku a vnitřní zranění způsobilo bezvládnost obou nožiček,“ líčila Plodková s tím, že zvířátko, které je v péči veterinářky, se zatím drží a bojuje o život. Šance na zlepšení už prý ale není.

„Zřejmě to nepřežije, ale aspoň odejde v prostředí, kde se o ni do poslední chvíle postarají,“ dodala hvězda minulé řady StarDance. Sama si těsně před finálovým večerem přivodila zranění, když upadla při tréninku. I se zlomeným zápěstím si však dotančila pro třetí místo.

VIDEO: Smůla Jany Plodkové: Zranění ruky před finále StarDance!

Video
Video se připravuje ...

Smůla Jany Plodkové: Zranění ruky před finále StarDance! Eliška Vinterová, Jan Jedlička

Fotogalerie
35 fotografií