Janda si už za život dost zkusil. V mládí byl svědkem smrti hned dvakrát. Jeden z jeho kolegů na vojně byl totiž postřelen. Druhého zase roztrhal granát. „Když jsme házeli naostro, odjistil granát, zpanikařil a byl z toho smrťák,“ vzpomínal pro Aha! interpret hitu Hurikán na křtu knihy s příhodným názvem Smrtící byznys.

Další tragická událost ho potkala během vystoupení v roce 1975. „Hráli jsme s kapelou v Moravě. Byla tam i moje kamarádka, opila se a šla se vykoupat,“ vylíčil zpěvák s tím, že dívka se pod vlivem alkoholu bohužel utopila. „Alkohol se stal jejím smrtícím lékem,“ doplňuje Dalibor, který se o jejím skonu dozvěděl přímo na koncertě. Přesto ho jako správný profesionál dokončil.

Největší muka ale prožíval v roce 2003, když přišel o syna. Dalibor Janda mladší totiž v pouhých 21 letech spáchal sebevraždu skokem z pražského Nuselského mostu. Proč se rozhodl ukončit svůj život, ale zůstalo dodnes nevyjasněno.

„Žádné problémy jsme neměli. Dalibor s námi už nebydlel. Byl soběstačný, chodil do práce a měl pronajatý byt. Když byl ještě doma, byl v pohodě a choval se jako naprosto normální kluk,“ nemůže ani po letech pochopit Janda.

I když ho smrt syna i nadále mrzí, snaží se působit vesele a pozitivně. Překonat bolest mu pomáhá jeho dcera Jiřina Anna (28), která s ním už několik let i vystupuje. „Dodnes je to pro nás velká záhada, proč se to stalo. Rány se nikdy úplně zahojit nemůžou, čas je jen lehce léčí,“ uvedla pro Aha! zpěvákova dcera.

VIDEO: Hurikán Janda křtil kapelu New Element: Klukům věští rozchody! 

Video
Video se připravuje ...

Hurikán Janda křtil kapelu New Element: Klukům věští rozchody! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
34 fotografií