Tátu musela oplakat už před dvěma roky. Náplastí na bolest pro ni teď mohla být i půlka luxusní vily v pražském Slivenci, která po expremiérovi zůstala. Jenže Natálce ještě nebylo osmnáct, není tudíž ještě právně způsobilá, a tak jí soud, jak Blesk vyčetl z tajných dokumentů o průběhu dědického řízení, určil zvláštního opatrovníka. „Matka ji nemůže zastupovat z důvodu kolize zájmů, protože je rovněž povolána k dědění po zůstaviteli,“ uvádí se v dokumentu.

Opatrovníkem se stal teprve 30letý advokát z pražských Nuslí (redakce jméno zná, avšak neuvádí – pozn.). Jeho přičiněním se pak mladičká muzikálová hvězdička stala letos v dubnu oficiálně milionářkou. Dědický podíl jejím jménem neodmítl, potvrdil seznam pozůstalostního majetku a podepsal dohodu o vypořádání majetku patřícího do společného jmění manželů Stanislava a Šárky Grossových.

Mladší dcera Natálie po tátovi zdědila půlku vily ve Slivenci, Šárce připadla ta druhá (je na ni rovněž napsán byt v Miami), starší Denisa (19) bude novou majitelkou bytu na pražském Smíchově. Kolik po expremiérovi zůstalo hotových peněz, jiných úspor a aktiv, se dosud neprovalilo...

Vila ve Slivenci za 10 »mega«

Z dokumentů také vyplynulo, jak rodina přišla k bytu a domu na prestižních adresách, které si Šárka s expremiérem pořizovali jako na běžícím pásu. »Hlavní stan« rodina kdysi rozbila v pražském Slivenci, kde v dubnu 2008 koupili krásnou vilku. Na tehdejší dobu za dům zaplatili neuvěřitelnou sumu peněz. Z objevených listin přitom vyplynulo, že si na to ani nemuseli půjčovat od banky, peníze Gross složil tzv. z vlastních prostředků. Na účet původního majitele převedli bezmála deset milionů, přes 300 tisíc spolykala daň z nemovitosti!

Byt za dalších »5 míčů«

V březnu 2013 si pak políčili na prostorný byt na pražském Smíchově. Dohromady oba manžele přišel na čtyři miliony a 950 tisíc korun. Byt na lukrativním místě kousek od Vltavy jim přitom prodala majitelka, která ho jen rok před nimi koupila od města za pouhý milion! Tentokrát neplatili hotově, v kupní smlouvě je ukotvena úhrada z hypotečního úvěru. Dluh u banky podle informací Blesku není dodnes splacen – splátky byly sjednány ještě na dalších 17 let...

VIDEO: Grossová nastoupila na konzervatoř: Učím se od rána do večera!

Video
Video se připravuje ...

Grossová nastoupila na konzervatoř: Učím se od rána do večera! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
32 fotografií