V Česku rapidně ubývá žen, které pravidelně užívají antikoncepci. Stojí za tím mýty o tom, co vše může způsobovat, ale i změna životního stylu. Od roku 2008 ubyla třetina uživatelek. Vzniklo proto nové Fórum antikoncepce, které chce většinu mýtů zbořit a zároveň ženy upozornit, že hormonální antikoncepce není jedinou možností.

Na tuto zprávu zareagovala na sociální síti Klára Doležalová. „Díkybohu! Konec dělání androidů z žen… a prosím, nevymlouvejte mi to, mám vlastní bohaté zkušenosti. Hormonální antikoncepci považuji za jedno z největších zel této doby,“ napsala moderátorka a okamžitě se strhla diskuse.

Spousta žen s Klárou souhlasí a popisuje své negativní zážitky. „HA je pro pohodlnost, ne ku prospěchu zdraví. Naopak podporuje a živí nádorové bujení. To vám žádný lékař/gynekolog, jakožto ovce uplacená dealerem, dobrovolně nesdělí. Děložní tělísko vám nabídne jako alternativu, i když jste ještě nerodila? Další nepřirozený zásah do těla,“ píše jedna z diskutujících. 

Snažíme se jíst bio, zlepšovat ovzduší, cvičíme a na druhou stranu absolutně zlikvidujeme svůj přirozený hormonální systém, je to absurdní. Ale naštěstí čím dál víc holek má rozum,“ dodala moderátorka.

Video
Video se připravuje ...

Voříšek a Doležalová o lásce na pracovišti: Co je v domě… Hana Höschlová

Fotogalerie
30 fotografií