Uplakané nebe nebylo v pátek odpoledne jediné, kdo ronil slzy. Na posledním rozloučení se spisovatelkou Miroslavou Besserovou, která minulý týden podlehla po dvouletém boji rakovině, smutnila hlavně moderátorka Michaela Ochotská.

Ta si byla s Besserovou, která ji objevila a dostala do světa showbyznysu, velmi blízká. Míša byla velmi bledá a pohublá. Jako doprovod si s sebou vzala kamarádku. Slzy neudržela ani herečka Simona Postlerová, které loni v listopadu zemřel manžel.

Smuteční obřad se konal v Ústřední síni na Olšanských hřbitovech. V první řadě seděl syn zesnulé Vilém Besser s dojatou přítelkyní. Ta ho po celou dobu držela za ruku.

Známá spisovatelka odešla za doprovodu pěti písní – My Way od Franka Sinatry, Šel jsem světem od Rudolfa Hrušínského, dále Déšť, vůz a pláč od Daniela Hůlky, Závidím od Nadi Urbánkové a jako poslední zazněl song Hallelujah od Leonarda Cohena.

Jinak bylo v síni ticho, nikdo ani nešpitl, dokonce ani nepromluvil nad rakví. Pozůstalým kondoloval také moderátor Karel Voříšek, dorazil také Miroslav Hrabě a Jan Cimický. Z účasti se omluvil Jiří Adamec, který poslal květinu, a Michal David, jenž je na dovolené v zahraničí.

Fotogalerie
22 fotografií