Jandová si jen stěží může užívat prázdniny, když ji stíhá jedna pohroma za druhou. Nejdříve Marta uklouzla na schodech a ošklivě si poranila nohu, kam ji poté lékaři voperovali několik šroubů. Dlouhých pět týdnů musela nosit sádru, s níž ostatně i vystupovala. Musela tomu proto uzpůsobit choreografii a na koncertech jen sedět na židli, stát či opatrně poskakovat na jedné noze. Když ji lékaři plastové sádry zbavili, čekal ji další těžký úkol – naučit se znovu chodit.

Tento týden pak finalistku druhé řady show Tvoje tvář má známý hlas čekaly další dvě komplikace. Její muž, gynekolog Miroslav Verner si totiž v pondělí rovněž zlomil nohu. „Špatně došlápnul, zlomil si koleno,“ potvrdila Blesku Jandová, která ho musela odvézt do nemocnice. „Včera jsme byli v Motole, dneska jsme jeli na další vyšetření kvůli operaci.“

Zpěvačka se nejprve snažila nepřízeň osudu brát jako legraci. Ještě v pondělí večer si ze všeho dokázala utahovat na sociálních sítích. Na Instagramu zveřejnila fotku manželovy zraněné nohy s následujícím komentářem: „Můj muž... Když se daří… Ale bereme to s humorem. Bylo to vtipné, když jsem ho já, kulhavá, vezla na vozíku po Motole.“ Dokonce ještě uvažovala, jak si nyní poradí s dcerou Maruškou (3), když jsou oba rodiče indisponovaní. „Marušku přivážu, ale ona je horolezec,“ vtipkovala Jandová.

Jenže v úterý ji smích rázem přešel. Během druhé cesty s manželem do nemocnice přišla třetí rána v podobě autonehody. „Čekala jsem na křižovatce, abych mohla projet, protože proti mně jelo červené auto, a červené auto neprojelo, ale narazilo to do mě. Čekali jsme pod stadionem, pod kopcem na Praze 5,“ líčí zpěvačka s tím, že do špitálu už to nebylo daleko. „Pán se prý vyhýbal někomu, kdo byl za mnou a stál mu ve vozovce v protisměru, tak si vybral nás a napral to do nás. Naštěstí se nikomu nic nestalo.“

Marta, která v osudný moment seděla za volantem, prý neviděla, co se za jejím vozem před nárazem dělo. „Já jsem neviděla, čemu se pán vyhýbá, čekala jsem, až odjede, ale prý mu z druhé strany vjelo auto do protisměru, to auto mezitím odjelo, asi si nevšimlo, že bylo součástí bouračky, naštěstí jsme si stihli zapsat jeho SPZ,“ vysvětlovala Jandová, kdo autonehodu zavinil. „My jsme v tom nevinně,“ dodala.

Manželovi pak Marta vzápětí zavolala taxi, sama musela čekat na místě bouračky na policii. Pro dcerku pak přijela zpěvaččina kamarádka. Z auta je teď zničehonic nepojízdný vrak, s nímž se nedá ani popojet. Vůz musí proto na měsíc do servisu, přičemž Jandová dostane náhradní vůz. Na vyplacení od pojišťovny si ovšem bude muset ještě počkat.

Případ je totiž zatím v šetření policie. „Takže i když jsem stála na křižovatce úplně nehybná s blinkrem a pán to napálil do mě, tak ten případ není uzavřený a nikde nemám černý na bílým, že nejsem viníkem,“ postěžovala si. „Je to pro mě strašně nepříjemná věc,“ doplnila zpěvačka.

VIDEO: Proč Marta Jandová s manželem narychlo odjeli z Německa?

Video
Video se připravuje ...

Marta Jandová: Proč jsme s manželem narychlo opustili Německo? Strach z konce kariéry? Markéta Reinischova, Petr Soukup

Fotogalerie
42 fotografií