Když se okolo 22. hodiny na pódiu zhroutil, už se na vlastní nohy nepostavil. Navzdory obrovské snaze záchranářů, kteří ho víc než půl hodiny oživovali, se ho nepodařilo zachránit. Podle informací Nového Času oblíbeného zpěváka zradilo srdce.

„Viděli jsme, jak spadl. Okamžitě přiběhli záchranáři a začali ho oživovat. Všichni jsme čekali, co se bude dít,“ říká fanoušek skupiny Patrik (45), který na festival přijel z Bratislavy. „Když přes pódium natáhli plachtu, už jsem věděl, že je zle. Když nám oznámili, že je mrtvý, postavili jsme se a začali tleskat. Bylo to velmi smutné. Všichni jsme byli v šoku, je nám to líto,“ dodal Mário (45), který přijel ze Žiliny.

„Navzdory velké snaze záchranářů se však pacienta oživit nepodařilo,“ dodal mluvčí záchranky Josef Minár. Je možné, že zpěvákovi uškodilo i nevlídné počasí, v ten den prý velmi kolísal tlak a bylo dusno. Starostka obce festival okamžitě ukončila.

K náhlému odchodu Mrkvičky se na svých stránkách vyjádřila i kapela Taxmeni.

V sobotu 22. července nás náhle opustil náš kamarád a kolega Karel Mrkvička. Čest jeho památce. Tato událost postihla kapelu při vystoupení na hudebním festivalu v Jaslovských Bohunicích. Chtěli bychom poděkovat jak organizátorům akce, záchranářům, kteří o Karlův život bojovali přes hodinu, tak i kolegům z kapel a Vám, našim fanouškům, za podporu v této těžké chvíli. Děkujeme, Taxmeni.

Fotogalerie
7 fotografií