Brichta má už roky vleklé potíže se zrakem. „Nedávné vyšetření ukázalo, že na vině je postupující šedý zákal, což je pro člověka, který vidí jen na jedno oko, dost tristní situace, vyžadující urychlený operační zákrok. Nechtěl jsem rušit velké množství nasmlouvaných koncertů AB Project a AB Trio a zklamat fanoušky, proto jsem se rozhodl to nějak přežít do konce roku a operaci absolvovat až těsně po Novém roce,“ prozradil v listopadu.

Současný zákrok se tedy pravděpodobně týkal právě jeho očí. Brichta z něj musel být nervózní, protože o jedno oko přišel v mládí po nehodě. A manželčino mlčení vyvolává otázky, zda se operace zbývajícího muzikantova oka povedla. Joanna totiž v poslední době musela Brichtu všude vodit a předčítala mu i maily a SMS.

Brichta o levé oko přišel v šestnácti letech svou blbostí. Když nebyla máma tehdy doma, našel klíčky od automobilu a hurá na projížďku směr Český Brod se třemi svými kamarády. Sotva jednoho z nich pustil za volant, bylo zle. Na první křižovatce to kámoš narval do příkopu. A nepřipoutaný rocker proletěl předním sklem. Obličej mu dokázali dát lékaři 70 stehy dohromady, oko již ale zachránit nemohli. Od té doby má místo oka protézu a nosí tmavé brýle.

Co Brichta řekl o své minulosti? Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Jednooký rocker Aleš Brichta (56): Ošklivě si poranil zdravé oko! A jak kšeftovali s Babišem? Blesk TV

Video
Video se připravuje ...

Rozlícený Brichta o svých exekucích: Obrali mě o miliony, teď mám holý zadek! Blesk TV

Fotogalerie
36 fotografií