„Nejdřív jsem musela hned několikrát přepsat scénář, a teď si ještě vymyslí babičku. Filip je naprosto úmorný! Taky jsem mu to řekla. Doufám aspoň, že tu roli svěří mně. Moc ráda bych v tom filmu hrála,“ svěřila Aha! Pawlowská.

Ta teď sedí na chalupě a rychle dopisuje novou roli. Naštěstí ji však práce těší. Do scénáře se pustila po dvaadvaceti letech, kdy napsala scénář k Českými lvy ověnčenému filmu Díky za každé nové ráno.

I tento film stejně jako ten nový vznikl podle jejích autobiografických knih. K dalšímu scenáristickému počinu dotlačil Halinu producent všech Kameňáků Pavel Pásek (50). Když začala psát, v hlavní roli viděla Báru Polákovou (33), ale ta jí otěhotněla.

Renč tedy musel absolvovat mnoho konkurzů v Čechách a na Slovensku, ale ani po roce nenašel nikoho, kdo by se převtělil do Haliny. Nakonec se celé trio Pásek, Pawlowská a Renč přiklonilo ke Kláře Issové (38).

„Myslím, že tohle je bezvadná volba,“ kvituje Pawlowská. Halinina další volba však nedopadla dobře. Do role matky Issové ve snímku chtěla Ivanu Chýlkovou (52). „Ivana se prý vyjádřila, že nejde typově k Issové, no to mne teda štve,“ netají Halina, která doufá, že si to Chýlková ještě rozmyslí.

Manžela by měl ve filmu dělat Ivaně Jiří Dvořák (50). „Ten se k Ivaně hodí, a vůbec si myslím, že Ivanka, moje láska, se hodí jako Meryl Streep naprosto ke všem, i ke Kláře,“ komentuje Halina.

Absence filmové matky všem dělá velké problémy, protože film se má začít natáčet už v červenci. „Doufám, že se to brzo vyřeší, stejně tak doufám, že už nebudu muset Filipovi nic dopisovat,“ míní Pawlowská.

Video
Video se připravuje ...

Filip Renč: Horáček je amatér, který nemá právo kritizovat! Markéta Reinischova, Jan Jedlička

Fotogalerie
54 fotografií