Rakovina mízních uzlin a následné problémy s vyhřezlou ploténkou a zauzlovanými střevy ho velmi změnily. Český slavík se v posledním roce a půl přestal nervovat, začal se lépe stravovat a daleko pečlivěji si rozvrhuje pracovní program. „Špatné časy jsou pryč, teď jsou opět ty dobré. Velmi si to užívám a jedu dál,“ zářil znovu ve svém živlu, natěšený na beznadějně vyprodaný sál.

Jen v jednom žádnou změnu neudělal – ve své interpretaci písní! „Tady v divadle chci zazpívat hlavně své hity, protože lidi jsou na jistotu. Tím jim chci dokázat, že zůstávám svůj. V tomhle jsem se nezměnil,“ řekl Gott Blesku hodinu před začátkem koncertu.

„Pravdou je, že jsem si připravil i novinku. Je to duet s Ilonou Csákovou... Více ale až v sále,“ rozloučil se po krátkém setkání s Bleskem a odešel se chystat do zákulisí. Středeční koncert patřil k těm nejdůležitějším v celé jeho kariéře, stvrzoval na něm totiž svůj návrat do hudebního života.

VIDEO: Gott na čas musel opustit Bertramku, ta je teď v rekonstrukci. Podívejte se, jak to tam nyní vypadá!

Video
Video se připravuje ...

Gottova „rozbombardovaná“ Bertramka: Podívejte se, v jakém je teď stavu! Jan Jedlička

„Na Karla jsme se všichni moc těšili a jsme rádi, že je zpátky mezi námi. V úterý jsme pečlivě zkoušeli a musím říci, že je ve skvělé formě. Všechny písničky budou v aranžmá pro velké koncerty, diváci se mají na co těšit,“ sliboval VIPosobnostem.cz navečer šéf doprovodného Boom!Bandu Jiří Dvořák.

Proč právě Hybernia? Lucerna je prádelna

Proč si Slavík pro svůj první velký koncert po boji s rakovinou vybral Divadlo Hybernia, a nikoli Lucernu, o které říká, že v ní vládne genius loci, tedy duch, který nad jeho koncertem převzal vždycky moc?

Lucerna pro Karla v životě znamenala opravdu hodně. Takříkajíc ho »udělala«, zažil v ní koncerty v době své největší slávy. Tam musel odzpívat vánoční koncert v den, kdy mu umřela maminka. Namaloval dokonce obraz s motivem hlediště Lucerny a jeho zřejmě nejznámější fotografií je černobílý snímek, kde stojí Karel zády a Lucerna mu vzdává hold. Proč tedy, když se podruhé narodil, začíná v Hybernii?

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE>>

„Tak já to samozřejmě nemůžu vědět. U nás si koncert objednala agentura Karla Gotta. Myslím ale, že na rozdíl od Lucerny, které se říká odjakživa prádelna, se u nás skvěle dýchá,“ řekla Blesku producentka Ema Krahulíková, která má Hybernii v pronájmu. „Máme totiž super vzduchotechniku a také skvělé technické zázemí a jsme na úrovni i tím, že máme třeba židle červeně polstrované.“

VIDEO: Co Mistr pronesl na premiéře svého muzikálu?

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Co pronesl na premiéře svého muzikálu? A čím překvapil nakonec? Maila Vašíček

Unikátní snímky Karla Gotta nejen z Lucerny už v pátek v Blesk tv MAGAZÍNU!

A navíc: Dětské fotky hvězd: Absolonová, Csáková, Šebrle a další

Blesk TV Magazín
Autor: archiv Blesku

Fotogalerie
83 fotografií