Ladislav Županič ve filmu Million Dollar Baby daboval Clinta Eastwooda, který si ve snímku zahrál trenéra mladé boxerky a tento sport mu není vůbec cizí. „Já se kdysi v mládí boxovat učil hlavně proto, abych se uměl bránit. Tenhle film mě ale opravdu hodně vzal i přesto, že ženský box nesnáším. Vlastně ho toleruji jen v tomhle filmu. S Clintem Eastwoodem jsem v dabingu strávil hodně času a těší mě, že aspoň takto jsem do něj mohl vstoupit, protože se mi líbí všechno, co dělá,“ svěřil se v rozhovoru pro iDnes Revue.

Hodně společného toho má i s profesorem Higginsem z představení My Fair Lady, kde učí květinářku Lisu dobrým mravům a hlavně správné výslovnosti. „Je tak trochu mým předobrazem. K poučování totiž nemám vůbec daleko. A na výslovnost jsem háklivý dodnes. Díky i nepatrnému přízvuku jsem schopen rozpoznat, odkud člověk pochází. Taková role se vám dostane hodně pod kůži a pak logicky i do vašeho běžného života,“ prozradil.

Kvůli této roli se dokonce naučil i text v japonštině. „Higginse jsem hrál třicetkrát v Japonsku a závěrečnou scénu dokonce v japonštině. Naučit se ale těch pár vět, kde se člověk nemá čeho chytit, bylo něco příšerného. Naštěstí jsem měl k ruce výborného japanologa Martina Vačkáře, ten mě to nakonec naučil a pamatuji si ten text dodnes,“ dodal.

VIDEO: Ladislav Županič: Doufám, že cena Thálie neznamená konec života!

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Županič: Doufám, že cena Thálie neznamená konec života! Blesk TV

Fotogalerie
9 fotografií