Jaké to bylo, vrátit se po takové době znovu do stejné řeky, do vysílání s Leošem a Patrikem?

Když jsem tam šla po dvou a tři čtvrtě letech poprvé, měla jsem obavy jen z toho, abych nezklamala kluky a lidi, kteří si můj návrat přáli. Za posluchače mluvit nemohu, ale kluci mě po prvním vysílání uklidnili slovy, že jim přijde, jako bych byla pryč ne tři roky, ale třeba jen měsíc někde na dovolené. Chemie, nebo možná lépe řečeno souznění, je tam pořád.

A když srovnáte vysílání tehdy a teď?

Jsme všichni skoro o tři roky starší, máme navíc pár vrásek, kluci jsou o pár kilo lehčí, Leoš začal poprvé v životě cvičit, máme jinou šéfovou a ve studiu nový koberec… Jinak vše zůstalo při starém, což je fajn.

Jak jste tenkrát ten odchod z rádia nesla?

Řešil to v tu dobu celý národ, tak to pro mě nebylo jednoduché. Navíc to přišlo jak blesk z čistého nebe, takže to byl minimálně pro nás tři velký šok. Nejvíc emotivní na tom všem určitě bylo to, jak se za mě kluci postavili a snažili se mě vybojovat zpátky. To se prostě běžně neděje, podobně se za vás v životě postaví jen rodina. To, že do boje vyrazili po letech znovu, a nakonec se jim to povedlo, je fakt jak z nějaké červené knihovny. (směje se)

Hezky o nich mluvíte.

Když to říkám s tou rodinou, nelžu. Kluci jsou u nás každý večer a často i zůstanou přes noc. Díky tomu ušetříme i za benzin, protože pak ráno jezdíme jedním autem. (směje se)

Jak moc se liší práce v televizi a v rádiu?

Asi nejzásadnější rozdíl je v tom, že do rádia člověk může přijít v teplákách, nenamalovanej, s afrem na hlavě, a krom kluků tím nikoho nevystraší. (směje se) Oproti tomu je v televizi tým profi maskérek, stylistů, kteří odvádějí skvělou práci, takže i tam sice člověk může nějak dorazit, ale oni se o vás postarají, a tím pádem toho šoku diváky ušetříte…

VIDEO: Podívejte se na televizní začátky Lucie Šilhánové

Video
Video se připravuje ...

Lucie Šilhánová zamířila z rádia rovnou do televize. archiv FTV Prima

A má to naopak něco společného?

Kouzlo v tom, že jak ráno, tak večer jde o živé vysílání, takže nic nejde vzít zpátky, sestříhat a tak podobně. Je to prostě jízda a pořádný adrenalin.

Co je více náročné?

Tak to hodnotit nejde. Pokud člověk dělá to, co ho baví, a vidí v tom smysl, tak jdou překážky a náročnost stranou. Mandela řekl, že pokud člověk dělá svou práci s lehkostí a srdcem, pak není nic problém. A tak to cítím i já.

Návrat do rádia vám asi zase obrátil den trochu naruby, že?

Jasně, ta jediná, ale zásadní změna byla, že jsem se musela opět naučit vstávat v pět ráno, což je pro mě jako spáče celkem problém. Zároveň se tím změnil život i mému příteli – zatímco mně se den prodloužil, jemu se zkrátil, protože chodíme spát už v deset večer.

Přesto – nejste i tak přes den trochu unavená?

Zavedla jsem si odpolední siesty. Když to jen trochu jde, chodím si odpoledne alespoň na chvíli lehnout. A je to opravdu moc příjemné – nechápu, jak jsem se mohla ve školce vztekat, když mě tam rodiče nechávali po obědě spát. Teď už bych jim žádné scény rozhodně nedělala. (směje se)

Co vám po rádiu přinesla Prima? Že vás lidé začali poznávat na ulici?

Než jsem nastoupila na Primu, tak jsem byla v rádiu zahalena pomyslnou rouškou tajemna, většina lidí si mě mohla podle hlasu představovat, jak chtěla. Mohla jsem být blondýnou, tmavovláskou, hubenou, korpulentní… Prima odhalila mou tvář, a máte pravdu, díky tomu mě lidé občas poznávají na ulici.

Stalo se vám někdy, že vás někdo z fanoušků obtěžoval?

Pokud berete jako obtěžování, že vám někdo posílá své nahé fotky nebo žádá o vaše spodní prádlo, tak ano. Ale jinak jsou lidé zdvořilí a jejich zájem mě těší.

Teď vysíláte v rádiu, moderujete v televizi, stíháte i nějaké kšefty okolo?

Nabídek na moderování teď přichází strašně moc, ale díky momentální vytíženosti si už hodně vybírám a přijímám jen tak dvě v měsíci. Svou práci mám ráda, ale chci fungovat i mimo ni, takže to jinak prostě v tuto chvíli nejde.

Když jsme se dostali mimo práci, vy jste randila i s Petrem Koukalem, dnes manželem biatlonistky Gábiny Koukalové

Petr je minulost a já jí nežiju, proto mě překvapuje, že se mě v rozhovorech, kterých dávám opravdu jen minimum, na něj i po těch letech každý zeptá. Myslím, že PR má zmáknuté velice dobře a dělat mu další reklamu není třeba.

Znáte jeho ženu?

S ní trávím v biatlonové sezoně každý víkend, stejně jako zbytek národa jí fandím u televize, a mám obrovskou radost, jak se jí daří.

Vy teď máte přítele a spokojený vztah, nepřemýšlíte proto o svatbě a dětech?

Svatba byla původně v plánu letos prvního dubna. Ale na apríla by nám tam asi nikdo nedorazil, tak jsme ji museli odložit. (směje se) A co se týče dětí, tak těch budeme mít snad jako smetí…

Očima autora

S Luckou vznikal rozhovor skvěle. Je hrozně spolehlivá, vždycky dodrží termíny, které slíbí. Jak sama přiznává, nerada poskytuje otevřené rozhovory, mně ale nějakým způsobem věřila. Jsem za to rád. Více takových lidí…

VIDEO: Co na sebe Lucie práskla v pořadu Markéta dráždí celebrity?

Video
Video se připravuje ...

Moderátorka Primy Lucie Šilhánová: Zrušili jí pořad! Je to její konec v televizi? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
25 fotografií