Lucie Žáčková je talentovaná herečka, která nejen že je držitelkou Ceny Thálie, ale doma má i Českého lva. V soukromém životě to však tak růžové neměla. Nešťastná byla už v dětství, když si rodiče pořídili další děti a jí se nepodařilo vynutit si tolik chtěnou pozornost.

Ona často nepřicházela. Třeba jsem skočila do bazénu, aniž jsem uměla plavat. Ale nikdo to neocenil, ba si toho ani nevšiml, a já se málem utopila. Od dětství jsem trpěla pocity, že tady nemám co dělat, že sem nepatřím. To se pak ozývalo i ve vztazích,“ přiblížila situaci pro časopis TÉMA.

V dětství je sakra důležité, aby rodiče projevovali lásku,“ řekla s tím, že ona sama to často nezažívala. Zároveň ale chování rodičů v jistém smyslu omluvila. „Nemůžete chtít od někoho, komu se to nedostalo, aby to dal vám,“ vysvětlila situaci.

Úplně odpustit jim to ale nedokázala. „Hodně mi pomohlo, když jsem pochopila, že mi nemohli dát něco, co sami neměli. Nemohli mě chválit, když sami chváleni nebyli,“ svěřila se. „Ne že bych jim nechtěla odpustit, ale ještě to nemám vyřešené,“ přiznala.

Podívejte se také na video, co řekla Iva Janžurová po tom, co Thálii nedostala.

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová Thálii nedostala: Věděla jsem jistě, že nevyhraju! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
8 fotografií