Od smrti Václava Žilky (†82), tatínka Žilkové a slavného hudebního pedagoga, právě uplynulo 10 let. Herečka na něj vzpomíná jako na velkou autoritu a nejbližšího člověka. „Poslouchala jsem v životě jen dva muže. Tátu a Stropnického,“ usmívá se s poukázáním na svého současného manžela, ministra obrany ČR.

Kvůli otci, který byl silně věřící a rodinu vedl pevnou rukou, také udělala řadu ústupků ve své profesi. „Tatínek byl pro mě nejbližší umělec v rodině. A byl pro mě ve spoustě věcí i limit a mantinel. Odmítla jsem kvůli němu třeba focení pro Playboy. Nabízeli mi za to 400 000 korun, což byly po revoluci obrovské peníze. Já je nutně potřebovala, bylo mi mezi dvaceti a třiceti, stydlivá jsem nebyla, věděla jsem, že by to byly umělecké akty, jaké udělala třeba Jana Švandová, ale kvůli němu jsem to nevzala. Protože jsem věděla, že by mi to neodpustil. Přestala bych být jeho holčička,“ říká Žilková.

Video
Video se připravuje ...

Nejhorší vánoční dárek Žilkové? Herečka promluvila o traumatu z dětství! 

I tak se ale našly věci, které Žilka neschvaloval. „Nikdy mi neodpustil Tele Tele. Viděl ho jednou a pak se mnou půl roku nepromluvil. Tohle on uměl. Na něj to bylo příliš sprosté,“ dodává Žilková. 

Video
Video se připravuje ...

Nová 13. komnata Žilkové: Promluvila v ní o zesnulém synovi Melicharovi! Blesk TV

Fotogalerie
42 fotografií