Hlavní slovo ve všem, co se týká pohřbu i výběru místa posledního odpočinku, má zpěvaččina maminka Věra Špinarová (84), která přežila i své druhé dítě. Na Štědrý den roku 1980 to byl syn Lubomír (†27), který v Praze zahynul za nevyjasněných okolností (proražená lebka tupým předmětem, pachatel nevypátrán), a minulou neděli její milovaná Věruška.

„Všechno samozřejmě rozhoduje ve finále babička,“ řekl Blesku zpěvaččin syn a jediný potomek Adam Pavlík (42). Toho babička Věra pomáhala vychovávat, když jeho matka bourala sály křížem krážem.

Poslední rozloučení zpěvaččina rodina rozdělila do dvou částí. Od devíti hodin ráno do pravého poledne se s národem milovanou zpěvačkou mohou rozloučit nejen Ostravané, kteří jí rozuměli, ale fanoušci z celé republiky a i ze Slovenska. 

Potom se krematorium s rakví zavře a odpoledne proběhne druhá část pouze v kruhu rodinném. „Tam jsou samozřejmě vítáni mamčini přátelé, kamarádi, kolegové, prostě ti nejbližší,“ vysvětluje syn Adam, který už má také jasno, jaké zpěvačky jeho mamku tam nahoru vyprovodí. „Budou to ty, které obdivovala: Určitě Janis Joplin a Aretha Franklin,“ řekl rozhodně Pavlík.

Kam s urnou?

Kde bude urna s popelem zpěvačky uložena, ještě není známo. „To musí rozhodnout také babička,“ říká syn Adam. Možnosti jsou tři. Buď zpěvačka spočine vedle svého bratra na hřbitově u Ostravy, nebo vedle svého otce, který zemřel před více než dvaceti lety a leží daleko od Ostravy. Anebo bude mít Věra vlastní pomníček na úplně jiném místě. „Opravdu to teď ještě nevíme...“ dodává syn Adam.

Video
Video se připravuje ...

To nejlepší z Věry Špinarové (†65): Plná života a smíchu řádila u Krause! FTV Prima

Fotogalerie
67 fotografií