Nedovedu si dost dobře představit život v takové zlaté klícce, nikdy jsem to nezažila. Na druhou stranu dovedu pochopit ženy, které měly strašný život, žily v bídě, prožily si špatné dětství, třeba je i někdo bil. Nechtěla bych rozhodně takové ženy soudit. Co ale pochopit nedokážu, je jednání některých tzv. zlatokopek, které jdou do zlaté klícky, nejsou šťastné, ale setrvávají tam…“ říká herečka.

O nevěře si myslí, že na člověka v životě číhá. A může přijít. A je normální, že přijde. Každý z nás by ale podle ní měl mít v takové situaci zodpovědnost vůči rodině, partnerovi, dětem.

„Nevěra se stát může, ale nechat toho druhého na holičkách, to by se stávat nemělo. Kdo se nevěry dopustí, měl by si ji nechat pro sebe. Na takového člověka se pak ani nemohu zlobit. Co my víme, co se nám jednou přihodí v tomto směru,“ říká Pavla Vitázková.

Herečka má zajímavý námět, jak předcházet nevěrám a rozpadům vztahů. „Velké počáteční zamilování vždycky přejde. A kdyby si tohle lidé uvědomili, tak by partnery neopouštěli a rodiny nerušili. Uvědomit si, že si člověk nepolepší, že chemie odezní a časem to bude stejné, ne-li ještě stejnější…“ radí herečka.

S velkou otevřeností také připouští, že z minulosti má s nevěrou téměř všech svých bývalých partnerů zkušenosti: „Asi to bylo období, kdy hledali, co potřebují, a zřejmě mě nepotřebovali. A když pak zjistili, že mě potřebují, už bylo pozdě.“

K odpouštění nevěry je herečka vstřícná. S výjimkou situace, kdy jsou dva spolu třeba dva měsíce a už se to stane. „Tak to opravdu nemá smysl, když k tomu dojde v období teoreticky vrcholné zamilovanosti… Že bych ale po deseti letech manželství, což budu teď mít, a se dvěma malými dětmi, nevěru neodpustila, to pochybuju. Myslím, že bych odpustila rychle, kdyby to samozřejmě nebylo něco křivého, ošklivého. Kdybych navíc viděla, že ten člověk toho lituje a že hrozně chce…“

Manžel Pavly Vitázkové Dušan se rozpovídal o dceři:

Video
Video se připravuje ...

Manžel podruhé těhotné Vitázkové: Dcera je vzpurná a dává nám zabrat! David Turek, Tomáš Sovinský

Mnoho žen často pátrá po možných milenkách svého partnera, Pavla Vitázková takovou detektivní činnost zásadně odmítá. Nenapadlo by ji takhle pátrat: „Mně by to naopak někdo musel říct do očí, a ještě tak třikrát. Nikdy v životě bych se třeba nepodívala do partnerova telefonu nebo jela domů, aniž bych před tím zavolala.“

Situaci v Temném kraji by vyřešila jinak než její seriálová postava. „Nemohu moc prozradit, ale pro mě by bylo vždycky důležité, zda za to partner stojí, jaký je to člověk. Když by se takové nevěry staly principem jeho chování, tak bych určitě neměla potřebu s ním zůstávat. Být jednou z řady žen, to ne. Bylo by to pro mě ponižující. Udělala bych to jinak než moje postava…“ říká Pavla Vitázková.

Natáčení seriálu Temný Kraj bylo pro Pavlu Vitázkovou první televizní prací po narození dcery Rozárky. „Mám tříletou a teď pětiměsíční dcerku. Ráda jsem si od nich odpočinula, ale ještě raději se k nim vrátila,“ říká.

Video
Video se připravuje ...

Seriálová herečka Pavla Vitázková: Zhubla 25 kilo během 7 měsíců! Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
56 fotografií