Oslavenkyně dostala v úterý k narozeninám čokoládový dort od svých rodičů. „Děkuji mamce a taťkovi za čerstvý šlehačkový dort s jahodami,“ pochlubila se sladkým dárkem na sociální síti. Své malé jubileum pak oslavila se svou rodinou v Americe, kde žije.

Do světa modelingu nakoukla už v patnácti letech, kam se dostala díky přátelům. Odjela pak do Milána a světoví návrháři po ní okamžitě čapli. Kdo by nechtěl vysokou gazelu s blond hřívou, pusou jako vrata a pomněnkovýma očima?

Předváděla pro Pradu, Hilfigera, Vuittona, Chanel, Dior a mnoho dalších módních géniů. Stala se andílkem prestižní značky Victoria’s Secret a v roce 2008 byla vyhlášena za nejvíc sexy ženu světa.

A to i přes svůj handicap. V dětství totiž Kurková prodělala operaci kýly, kvůli které přišla o pupík. Jenže být hvězdou si vybralo svou daň. Karolína si musela udržet štíhlou postavu za každou cenu a jako většina modelek si prošla anorexií.

Pak najednou přišel opak. Kurková během chvíle přibrala 16,5 kg a musela z předních mol zmizet. „Myslela jsem si, že se zblázním. Měla jsem každou minutu záchvaty paniky, jelikož jsem nevěděla, co se děje. Do té doby jsem byla zdravý člověk, snažila jsem se vždy dobře jíst a o své tělo pečovat,“ svěřila se tehdy pro New York Magazine.

Lékaři jí pak diagnostikovali poruchu štítné žlázy s tím, že se u ní v pouhých 24 letech objevila předčasná menopauza. Hrozilo, že nikdy nebude moct mít děti. Modelka ale prošla úspěšnou léčbou, vdala se za Archieho Druryho a porodila dva syny Tobina (7) a Noaha (1).

Fotogalerie
80 fotografií