Legendární major Hradec z 30 případů majora Zemana se sice z mrtvice, která ho postihla přesně před rokem, zotavil, jeho zdravotní stav ale vyžaduje nepřetržitou péči. Na jeho manželku, žokejku a dostihovou trenérku Martinu Růžičkovou, to klade obrovské nároky. „Dělám vše proto, aby se měl co nejlépe a žil důstojné stáří, což není vždy jednoduché. Ale i přese všechno to, co ho potkalo, mu zůstala ta jeho noblesa. Občas mi ujedou nervy, ale on pak tím svým hlasem řekne ‚děkuji‘… Nikdo neumí říct ‚děkuji‘ tak krásně, jako on,“ jihne vytížená trenérka.

Video
Video se připravuje ...

Rudolf Jelínek: Při rvačce mu málem zlomili ruku! Petr Macek, Petr Soukup

Jelínek navíc včera upadl a potloukl se. „Sám si dal narozeninového hobla. Je to služba čtyřiadvacet hodin denně a k tomu musím najít ještě čas na svoji práci u koní. Je to vyčerpávající, ale slíbili jsme si v dobrém i zlém, a já tomu dostojím,“ říká Martina, připravená na to, že se blíží doba, kdy na manžela už sama stačit nebude.“ Nechám si ho doma, dokud budu moci a dokud to nebude v rozporu s jeho zdravím, pak…,“ dodává s nevyřčenou narážkou na léčebnu dlouhodobě nemocných. 

Video
Video se připravuje ...

Rudolf Jelínek: Ve stáji má koně Miky Hakkinena! Jan Jedlčka, Petr Macek

Včerejší Rudolfovy narozeniny si ale užili bez chmurných myšlenek. „Přijedou jeho sourozenci, děti, a vezmu ho někam na biftek,“ plánovala Martina. „To je jedno z mála jídel, které si ještě rád dá. Po té mrtvici se mu změnily chutě,“ dodává smířeně…

Fotogalerie
11 fotografií