Polévka šla hned první den na dračku. Tři hodiny před koncem prodeje už na stánku zbývalo posledních 15 litrů. „Zájem je obrovský. Prodali jsme takřka 100 litrů... A to zejména přes obědy,“ hodnotila první den Markéta Chlopková, která je na Andělu společně s týmem již popáté v řadě.

Kolemjdoucí se u stánku zastavují, i když nemají z předešlých let s projektem žádné zkušenosti. „Šli jsme jenom kolem. A jelikož je zima, řekli jsme si, že bychom si mohli koupit polévku,“ pochutnávali si dva pánové pod přístřeškem, který je chránil před deštěm.

Neurolog Ondřej Fiala určil ingredience, které fungují jako nejlepší prevence mrtvice, a kuchař Marek Fichtner z Augustine Restaurant z nich poté sestavil recept a uvařil polévku. Cizrnovou polévku se šafránem tak můžete ochutnat hned první den akce,“ uvedli organizátoři polévkové smrště.

Další dny pak můžete vyzkoušet například pórkový krém, dršťkovou či dýňovou polévku od předních kuchařů. Navíc si koupí polévky nejen pochutnáte a uděláte něco pro sebe a své zdraví, ale i přispějete lidem po cévních a mozkových příhodách, kteří si rehabilitace nemohou spolufinancovat sami. „Ve čtvrtek budou dokonce tři druhy,“ lákala Chlopková, která s úsměvem rozlévala.

Tento projekt má bohulibý účel. Koupí totiž pomůžete potřebným. Výtěžek sbírky totiž putuje obecně prospěšné společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci hlavně mladým lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy.

Podívejte se, jak to na polívkové smršti vypadá:

Fotogalerie
8 fotografií