Velkou událost na pražském Výstavišti si rozhodně nemohla nechat ujít sestra představitelky hlavní role, Denisa Grossová. Nechala se slyšet, že je víc nervózní než Natálka. „Já to prožívám víc než ona. Ona nemá trému, nebo nemívá trému. Já se klepu, aby vše vyšlo.“

Video
Video se připravuje ...

Uniklo ze zkoušek! Takhle se Grossová a Vojtko chystají na Ples upírů! Petr Soukup, Petr Macek

VŠE O MUZIKÁLU PLES UPÍRŮ ČTĚTE ZDE>>

Pokazit se prý může všechno, ale Denisa věří, že vše klapne tak, jak má. „Natálka má těžké písničky, snad všechno zvládne,“ řekla s tím, že sestře drží palce. Dokonce i v hlasování Blesku o obsazení premiéry jí dala svůj hlas. „Já jsem hlasovala pro Natálku samozřejmě, ale tohle porovnávání není správné, protože obě mají něco, co ta druhá nemá.“

„Spousta lidí si myslí, že když má jedna sestra něco, tak ta druhá žárlí,“ postěžovala si Denisa v reakci na dotaz, zda by si nechtěla v Plesu upírů zahrát místo Natálky. „Nemrzí mě to, protože já letos maturuju a nemohla jsem ani jít na konkurz,“ přiznala mladá zpěvačka a herečka s tím, že nyní nemůže zameškat látku a kvůli časově náročným zkouškám by nestíhala. Stejně tak společné bydlení s přítelem Robinem, který také na Ples upírů dorazil, musí počkat. „Nejspíš se to stane po maturitě, až nebudou takový stresy.“

Video
Video se připravuje ...

Denisa Grossová o sestře, hvězdě Plesu upírů: Natálka je exhibicionista! Petr Soukup,David Turek, Markéta Reinischová

Na premiéru upírské podívané se přišel podívat i herec a bavič Václav Upír Krejčí (61). Už jen kvůli svému jménu logicky muzikál nemohl vynechat. Nemrzí ho, že si v něm nemohl i zahrát? „I kdybych byl přijat, tak bych to nedělal, protože jsem měl úraz,“ přiznal s tím, že mu kvůli problémům se zády nebylo moc dobře, ale nyní je již v pořádku. Producentovi Františku Janečkovi Krejčí popřál, aby Ples upírů vydělával. Podobně se vyjádřila i herečka Regina Rázlová (69): „Muzikálu bych přála dlouhý a úspěšný život, ať už upíří nebo lidský.“

Video
Video se připravuje ...

Regina Rázlová chystá 70: Budu slavit s alkoholem a krásnými muži! Petr Soukup,David Turek, Markéta Reinischová

Pavle Vítku, držím ti palce,“ popřála dlouholetému kamarádovi. Na premiéru už se prý Rázlová moc těšila. „Já jsem včera večer hrála v Českém Krumlově a celou cestu jsem kolegům vyprávěla, jak zítra půjdu na premiéru Plesu upírů,“ svěřila se Blesku herečka, která sama ztvárňuje roli Ofky v muzikále Noc na Karlštejně, který se v létě znovu bude hrát přímo na známém hradě.

Tam také herečka s kolegy oslaví své velké jubileum – 70. narozeniny. Ideálním dárkem by pro ni prý byla cesta kolem světa, ale radost má i z role v divadle Ungelt. Prozradila také, že ji trápí problémy s okem a je kvůli tomu v péči lékařů, operace jí prý ale nečeká.

Do Goja Music Hall zavítala také obávaná Františka Čížková, která Ples upírů nechtěla vynechat kvůli profesionalitě producenta Janečka. „Já se těším na každou Františkovu premiéru, protože to dělá velmi dobře, nešetří a dělá klasiku,“ uvedla módní kritička, která na sebe Blesku práskla, že jinak zrovna velkou milovnicí muzikálů není a spíše má v oblibě operetu.

Video
Video se připravuje ...

Františka Čížková na premiéře Plesu upírů: Ukázala vnučku Žofku! Petr Soukup,David Turek, Markéta Reinischová

Poprvé po vážné operaci se na veřejnosti objevil také podnikatel Josef Kokta(59), kterého doprovázela manželka Ornella (23). „Není ještě úplně v pořádku, ale o to víc si cením toho, že šel,“ okomentovala stav svého muže Koktová. Ta prý upíří tematiku přímo zbožňuje. Stejně tak její syn Quentin (3), který prý dokonce svého tatínka Josefa občas jako správný upírek hryzne do lýtka.

Kromě Kokty neměla nejlepší náladu ani Simona Postlerová (52). I když se ze všech sil snažila usmívat a užít si večer, stále na ní bylo vidět, že nedávná smrt manžela Zdeňka Hráška (†62) ji ještě nepřebolela. Na muzikál se vypravila nejen kvůli režisérovi Radku Balašovi, s nímž ji pojí přátelství i spolupráce, ale také kvůli blízkému vztahu k hudbě. Sama se zpěvu v minulosti věnovala, právě se svým zesnulým chotěm. Po jeho smrti jí ale ještě do zpěvu nebylo. „Nejde to,“ přiznala se slzami v očích herečka a dabérka.

Fotogalerie: Slavnostní premiéra muzikálu Ples upírů
70 fotografií

Bez pánského doprovodu tentokráte přišla i Dáda Patrasová (60), jejíž partner Vito je nyní v Itálii. „Můj partner není v Čechách a doprovází mě moje produkční,“ prozradila herečka s tím, že by za ním co nejdříve odjela. „Musím si naplánovat termín, protože to je těžký vzhledem k mojí práci,“ uvedla s tím, že se cesta do Itálie už rýsuje na březen či duben. Do budoucna by uvažovala i o společném bydlení, ale zatím je vše až příliš komplikované.

Složité to se vztahy mají ostatně také tváře televize Prima, reportér Tomáš Kraus a moderátorka Top Staru Eva Perkausová. „Máme se rádi, rádi se potkáváme, chodíme spolu na akce,“ chodil Kraus kolem horké kaše, aniž by přímo řekl, zda ho s Evou pojí partnerský vztah či pouze přátelství. Každopádně jim to spolu moc slušelo a v jednom kuse o něčem žertovali. Působili tak jako sehraná dvojka.

S půvabným doprovodem dorazil i Jan Antonín Duchoslav (51). Ani on nechtěl prozradit, kdo Šárka v krásné červené róbě je. „Někdy jdeme třeba ve dvou do kina,“ připustil herec.

Dorazili také herec Václav Postránecký (73), zpěvačka Helena Vondráčková (69) s manželem Martinem Michalem, moderátor Karel Šíp (71), zpěvačky Petra Janů (64) a Leona Machálková (49), muzikálový zpěvák z Vlasů či Pomády Martin France, zpěvák Josef Vágner (26), modelka Iveta Lutovská (33), frontman Olympicu Petr Janda (74), herec a dabér Lumír Olšovský (43). Zpěvačka Marcela Holanová (65) přišla s partnerem, společně přišli i manželé Pavel Šporcl (43) a Bára Kodetová (46). Další VIP hosty najdete také v galerii.

O tom, která dvojice odehraje premiéru, rozhodli v anketě čtenáři Blesku. V ní zvítězili Marian Vojtko a Natálka Grossová.

Jejich alternace Bohuše Matuše (43) a Michaelu Gemrotovou (31) uvidí diváci jindy.

První hlavní role Natálky Grossové (14): Před premiérou se pomodlila!

Na divadelních prknech vystupuje dcera expremiéra Stanislava Grosse (†45) už od útlého dětství, ale až v Plesu upírů má první hlavní roli. A hned ve velkomuzikálu za desítky milionů.

Není tedy divu, že ještě chvilku před představením mladičká zpěvačka marně skrývala velkou nervozitu. „Žádný talisman nemám. Jen se vždy pomodlím, ať to dobře dopadne. Moc se těším, i když mám velkou trému,“ prozradila Blesku během příprav. „No, myslím, že já mám ještě větší!“ dodala máma Šárka Grossová (47), která Natálce pomáhala s oblékáním do kostýmu.

Představitelce Sáry, kterou na svůj hrad unese upíří hrabě Krolock, pomohl i fakt, že její doposud největší šanci jí dal František Janeček (72), producent a rodinný přítel, který jí dal první šanci už kdysi ve svých Bídnících.

„Mám z Natálčina úspěchu ohromnou radost a vždycky se usmívám při vzpomínce na ty, kteří se mému rozhodnutí obsadit ji divili, a teď s úžasem objevují její talent,“ lebedí si producent muzikálu, který hlásí dlouho dopředu vyprodaná představení.

Fotogalerie

156 fotografií