Nejdřív měl podnikatel Jan Bubeník zájem o nemovitost rodičů Pavlíny, později i o jejich dceru. Takže když v roce 2002 začala rekonstrukce domu, na němž bylo znát každé prožité desetiletí, už se na ní podíleli společně. Zatímco Wolfová řídila firmy a dohlížela na stavební práce, aby byly podle původních plánů z roku 1923, Bubeník vše platil. Přece jenom jako lobbista vydělával daleko víc než jeho žena, která je novinářka a v té době byla těhotná.

Během rekonstrukce a následného zařizování si tedy vyzkoušela úplně jinou roli, než v jakých ji známe. „Nevím, co se to ve mně hnulo. Objevila jsem v sobě lásku k bydlení, bavilo mě to, ale taky mě těší, že už to skončilo. Jsme pyšní na to, že se nám to povedlo,“ řekla před deseti lety serveru imprimis.ue Pavlína.

Rodinným relikviím nevyčlenili v bytě jen jeden koutek, kde by dávali na odiv jejich historickou a materiální hodnotu, ale nechali je, aby se spolu s moderním vybavením doplňovaly. „Umím si představit, že pokud se nebudeme muset stěhovat kvůli práci nebo kvůli dětem, mohla bych tu žít pořád. Zahrada nám umožňuje být blízko přírodě, cítit trávu a užívat si sluníčka,“ dodala novinářka.

Ale člověk míní, život mění. Manželství Wolfové a Bubeníka se rozpadlo a na řadu přišla otázka, kdo ve vile zůstane. Někdo očekával, že automaticky připadne Pavlíně, když je to rodinné dědictví, ale přišlo na finanční vyrovnání a ukázalo se, že Filipovského vnučka rozhodně nemá na vyplacení svého exmanžela, který velice nákladnou rekonstrukci domu zaplatil. A tak to byl právě Bubeník, kdo Pavlínu vyplatil a v Medové vile zůstal. Novinářka se tak s dětmi Matoušem a Matildou odstěhovala do bytu na Vinohrady.

Fotogalerie
11 fotografií