„Tak došlo na to, čeho jsem se bála. Doktor mi předepsal lék, který si musím píchat na ředění krve. Takže teď vlastně překonávám sama sebe,“ svěřila reportérka.

Lékaři jí v červenci díky jinému stavu objevili Leidenskou mutaci, při které se krev v těle sráží víc, než by měla, a ucpává cévy. Bára musela chodit každý měsíc na kontroly na hematologii a hrozilo, že se v posledních měsících těhotenství její stav zhorší. To se bohužel také stalo.

„Nohy mám samou modřinu, takže na plavky to není. Ale s touhle postavou by to nebylo ani tak! Injekce mám ještě do konce šestinedělí, takže do léta už snad do těch plavek budu dobrá,“ snaží se své zdravotní problémy zlehčit.

S aplikací léků jí nejdříve chtěl pomáhat nový přítel a nastávající tatínek Richard Mokráš (42) alias DJ Abdul, ale Divišová je na to nyní sama.

„Jak se Ríša na začátku kasal, že mi to bude píchat a že si to bude užívat, tak teď hrdinně utíká, když vytáhnu jehlu,“ dodala Bára. Termín porodu prvorozené dcery má od 18. prosince do 15. ledna.

Bude rodit »císařem«

Bára Divišová se raději už nyní připravuje na to, že dceru, kterou chce pojmenovat Žofie, neporodí přirozenou cestou. „Malá se nechce otočit, takže to vypadá, že nakonec možná budu muset rodit císařským řezem,“ řekla reportérka.

Rizika Leidenské mutace v těhotenství

  • spontánní potrat
  • abrupce (odloučení) placenty
  • nízká porodní hmotnost plodu

Fotogalerie
21 fotografií