Karel Gott by totiž na doporučení lékařů měl spát v korzetu. Je to nepříjemná, ale v těchto dnech více než nutná povinnost. Před měsícem totiž zpěvák absolvoval operaci vyhřezlé ploténky mezi čtvrtým a pátým obratlem. Poté, co byl propuštěn z nemocnice, dostal od lékařů pokyny pro pacienty po operaci páteře. Ten nejdůležitější zní: noste korzet!

Ve dne i v noci

Po třech týdnech ale vznikly pooperační komplikace. U Karla se v místě operace objevil zánět a otok v podkoží v místě operované ploténky. Byl znovu hospitalizován a týden napojen na kapačky, kterými se mu podávala antibiotika, aby zánět ustoupil. Od čtvrtka už je ale Slavík doma a doporučení lékařů zní: korzet noste raději přes den i na noc!

Video
Video se připravuje ...

gott nová píseň Frekvence 1

Mistře, učte se vstávat

Co se postele týká, Karel se musel také naučit jinak vstávat, a to z lehu na břiše rovnou do stoje. Kromě dodržování mnoha dalších pokynů musí Gott také pravidelně rehabilitovat. Proto k němu domů dochází pravidelně odborníci. „U pacientů po podobné operaci většinou doporučujeme isometrickou rehabilitaci, která posiluje svalový korzet,“ říká MUDr. Jiří Chrobok, který zpěváka v pražské Nemocnici Na Homolce operoval. „Pacient na ni může docházet ambulantně nebo může rehabilitace s odborníky absolvovat doma. Je to na jeho volbě,“ dodává ošetřující lékař.

Fotogalerie
17 fotografií