Začalo to prý obyčejným interview. „V tu dobu jsem pracovala jako novinářka v časopise Ahoj na sobotu a šla jsem s ním dělat rozhovor. On byl hrozně rád, protože mi vyprávěl, že za první republiky sám psal fejetony do Ahoj na neděli,“ vypráví Kohoutová v pořadu Blesk. cz Potomci slavných s tím, že hned druhý den ji komik pozval na večeři.

Netrvalo dlouho, a Marcela, jíž bylo 28 let, nového známého pozvala i domů na oběd. „Babička na něj chodila za první republiky do divadla, takže když jsem ho přivedla, tak bylo haló. Babička se na něj vrhla. On byl ještě starší než moje babička,“ směje se Marcela.

Že se vezmou, prý vyplynulo ze situace. „Viděl, že mám těžce nemocnou matku, o kterou se starám, a navrhl mi, abych si ho přibrala. Jeho tři dcery chtěly, aby se vrátil do USA a šel do starobince pro vysloužilé herce nedaleko Hollywoodu, ale on říkal, že jakmile se tam za ním zavřou dveře, umře,“ svěřila Kohoutová moderátorce Zuzaně Bubílkové.

Komik, který strávil 40 let v emigraci, chtěl ale zemřít v Česku. Nakonec se mu stala osudnou rakovina prostaty, které podlehl dva roky po svatbě, necelé dva měsíce před 90. narozeninami.

Video
Video se připravuje ...

O 60 let mladší manželka Járy Kohouta (†89) Marcela (52)! Moje babička byla starší než on! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Celá stovka potomků významných českých osobností se zúčastní maxiautogramiády, která proběhne 26. listopadu od 10 do 17 hodin v Národním pedagogickém muzeu a knihovně J. A. Komenského.

Fotogalerie
5 fotografií