„Jelikož se jedná o tradiční český vzor, vznikl nápad vytvořit národní kroj s cibulovým vzorem,“ sdělila návrhářka Sabáčková. „Tento motiv mi v kombinaci s oděvní tvorbou přijde netradiční, ale přitom působivý a aristokratický,“ dodala.

Kromě bohaté garderoby a již zmíněného národního kroje v podobě cibulkových šatů si Michaela Hávová bere jako doplněk také porcelánové hodiny. „Vybrali jsme tyto hodiny s cibulovým vzorem. Český porcelán má tradici více než sto padesát let, a sama jsem byla překvapena, že mezi produkty, které se vyváží do celého světa, patří i porcelán s modrou krví, cibulák. A tak jsme národní dar sladili s národním krojem,“ vysvětlila modelka.

Než se cibulákové šaty dostaly do společnosti, visely v ateliéru Terezy Sabáčkové rok. Byly totiž tak úzké, že se do nich nikdo nevešel. Pak je návrhářka upravila pro Lucii Borhyovou a ta je okamžitě proslavila.

„K šatům jsem přidala jen modrý tyl, a to proto, že modrá Míše velmi sluší, a také jsme chtěli, aby ta róba působila trochu honosněji a byla více nazdobená,“ prozradila Blesk.cz Sabáčková s tím, že je nijak více nemusela upravovat. „Po Lucce Borhyové jsem je zužovala pro Gábinu Dvořákovou a teď už je jen lehce upravila Míše na míru. Teď je jejich velikost někde mezi čtyřiatřicítkou a šestatřicítkou,“ dodala s úsměvem.

A co jiného si s sebou Míša bere? „Nesmí mi samozřejmě chybět ani náplasti na puchýře, vycpávky na plnější dekolt i umělé řasy. Jak jsem slyšela, patří to na světových soutěžích mezi standardní výbavu všech účastnic,“ prozradila. Na soutěž Miss Supranational, jejíž finále proběhne 2. prosince v Polsku, odlétá Hávová již dnes.

Fotogalerie
20 fotografií