Zpěvák tuto informaci potvrdil deníku Aha!. Sdělil, že má stále se zhoršující problémy s viděním, a to dokonce už přes půl roku. Manželka mu musí pomáhat a při koncertech ho vodí téměř až na pódium, aby se někde nezranil.

„Nedávné vyšetření ukázalo, že na vině je postupující šedý zákal, což je pro člověka, který vidí jen na jedno oko, dost tristní situace vyžadující urychlený operační zákrok. Nechtěl jsem rušit velké množství nasmlouvaných koncertů AB Project a AB Trio a zklamat fanoušky, proto jsem se rozhodl to nějak přežít do konce roku a operaci absolvovat až těsně po Novém roce,“ řekl Brichta.

Kvůli svým problémům se zrakem už tři měsíce nemůže řídit a nezvládne si ani přečíst SMS nebo e-mail. Manželka Joanna (34) mu musí korespondenci nahlas předčítat.

„To je dostatečně ponižující, natož pak od někoho poslouchat hloupé poznámky, že je člověk pod vlivem, zvlášť když v poslední době nepiji skoro vůbec,“ prohlásil Brichta. Polská manželka, která je o 23 let mladší, je pro zpěváka velkou výhrou.

V nedávném rozhovoru se na něho obrátila s otázkou: „Aleši, vzal sis mě přece také proto, že potřebuješ hospodyni, sestřičku a ošetřovatelku, ne!?“

Osudová autonehoda

Brichta přišel o oko již v šestnácti letech, kdy našel doma klíčky od auta a vydal se na projížďku směr Český Brod společně se třemi svými kamarády. Pak se dopustil osudové chyby. Jednoho z nich pustil za volant a ten to na první křižovatce stočil do příkopu.

Rocker nebyl připoutaný a proletěl předním sklem. Lékaři mu spravili obličej 70 stehy, ale oko už nezachránili. Přiznává, že to byla jeho blbost. Od té doby nosí místo oka protézu a na nose mu sedí slušivé černé brýle.

Fotogalerie
45 fotografií