„Jestli tohle už není jasný signál, že plánuje moji vraždu, pak už nevím, co se musí stát, abych z toho vyvázla živá,“ řekla deníku Aha! k smrti vyděšená Darina Nová. „Prosím, potrestejte ho, než mě někde najdete zetlelou a zakopanou v nějakém marastu,“ řekla policii Nová. O víkendu ji její exmanžel Josef Rychtář totiž pořádně vyděsil.

„Když jsem se podívala z okna v kuchyni, najednou tam stál plechový sud s nápisem ORLICKÁ PŘEHRADA. U něj stál můj exmanžel a střídavě ukazoval na sud a na mě,“ vysvětlila uplakaná Darina.

V poslední době se Nová bojí o svůj život stále víc a víc. Navíc podle ní nejde o ojedinělý případ vyhrožování smrtí! „Seděly jsme s mými kamarádkami Zuzanou a Máriou v kuchyni a povídaly si. Najednou mi začal vyzvánět telefon, kde se zobrazovalo »skryté číslo«. Hned jsem zapnula hlasitý odposlech. Volající chvíli mlčel a do telefonu oddechoval, po chvíli pronesl větu: Chcípneš, ty svině. V hlase volajícího jsem hned poznala mého bývalého muže Rychtáře,“ dodala vystrašená Nová.

„Vzhledem k tomu, že paní Nová mě v mé nepřítomnosti obvinila, že se zde zdržují údajně potkani a krysy, rozhodli jsme se, že já a Honza kolem domu a na zahradě uklidíme a nepotřebné věci vyhodíme. Při tomto úklidu jsme za domem vedle pergoly vzali sud, který dříve sloužil na dešťovou vodu, s tím, že ho vyhodíme. Když jsme tento sud otočili, zjistili jsme, že se na něm nachází nápis Orlická přehrada,“ vyjádřil se Expres.cz k nařknutí z vyhrožování Rychtář.

Orlické vraždy se staly v letech 1991 až 1993. Tři vrazi Karel Kopáč, Vladimír Kuna a Ludvík Černý své oběti ukrývali do sudů, do kterých nalili louh a následně je hodili do Orlické přehrady.

Fotogalerie
14 fotografií