"Za největší úspěch své kariéry považuji právě to, že trvá deset let. Že první soudy o mě jako o 'rychlokvašce' byly odbourány. I kdybych teď skončila, myslím, že deset let v jakékoli branži není zanedbatelná věc," uvedla pro ČTK Farna.

Rodačka z Třince si podle svých slov uvědomuje, že jsou projekty, které se jí nepovedly. "Ale co bych změnila? Asi nic, všechno dobré i špatné spělo k tomu, kde jsem teď - v místě, kdy jsem šťastná," sdělila.

Na koncert s názvem Ewa 10 let na scéně přijali pozvání Majk Spirit, Klára Vytisková a zpěvačka Patricia. Se všemi Farna v minulosti spolupracovala. S Majkem Spiritem natočila skladbu Generacia, s Vytiskovou píseň Toxique Girls a Patricia napsala text hitu Boky jako skríň, který si na koncertě společně zazpívají.

K dispozici bude i výběrové album, které vychází pro tento výroční koncert. "CD je vydáno speciálně k oslavám deseti let na scéně, obsahuje 18 písní včetně nejnovějšího singlu Na ostří nože," podotkla Farna. K písni vznikl i úspěšný videoklip, v tančí zpěváci Tomáš Klus a Adam Mišík, herec Jiří Mádl, moderátor Libor Bouček, zpěvačky Debbi a Klára Vytisková, kapela Mandrage, zpěvák a rapper Ben Cristovao, rapper Johnny Machette, kytarista Vojta Bureš a hokejista Jaromír Jágr.

Vzhledem ke svému původu natáčí Farna desky i v polštině a u severních sousedů Česka často koncertuje. Ve Varšavě také rok studovala. "Teď se soustředím na pražskou koncertní oslavu, ale deset let na scéně v Polsku oslavím příští rok, Objevil se tam také singl Na ostří nože, polsky Na ostrzu, který má přes devět milionů zhlédnutí a krásnou hranost v rádiích," konstatovala.

Fotogalerie: Fenomén Ewa Farna: Jak se z písklete s…
105 fotografií

V současné době již vznikají písničky na novou desku, Farna však nikam nespěchá. "Nejspíš budeme vypouštět singly a časem, až bude dostatek dobrého materiálu, vydáme celou desku. Tentokrát se budeme snažit přijít s polskou i českou verzí zároveň, takže práce je ještě hodně," uvedla.

Debutové album vydala Farna v roce 2006 a za prodej 25.000 kusů nahrávky Měls mě vůbec rád? získala platinovou desku. Druhé album Ticho se drželo se stejnými prodeji mnoho měsíců mezi deseti nejprodávanějšími deskami v Česku. Před lety společně s Pavolem Haberou a Ondřejem Soukupem komentovala výkony finalistů vyhledávací soutěže Česko-Slovensko hledá SuperStar.

Fotogalerie
17 fotografií