Je to příjemná změna. Akorát babičku mám 300 kilometrů, to je jediný zádrhel. Za čtvrt roku jsme ji viděli dvakrát, což mrzí mě i děti,“ vysvětluje Vlaďka, která si v Brně už našla i práci. Primárně se věnuji dětem a nastoupila jsem do kadeřnictví v Brně, vrátila jsem se k profesi manikérky. A samozřejmě se věnuji své nadaci Vlaďka dětem,“ dodala Erbová na soustředění finalistů a finalistek soutěže Miss Hasička a Hasič roku 2016 ve Dvoře Pecínov.



Vlaďka společně s modelkami Nikol Švantnerovou a Andreou Bezděkovou finalistkám pomáhaly s chůzí po mole a předávaly jim své zkušenosti. Hasičky čeká 4. listopadu velké finále v pražském TopHotelu a pro většinu z nich bude předvádění první zkušeností. Čeká je vedle předvádění večerních šatů také promenáda v plavkách. „Holky byly moc šikovné. Je skvělá kombinace, když jsou holky krásné a ještě coby hasičky pomáhají,“ uzavřela Erbová a doplnila ji i Andrea Bezděková. „Vím, co to pro holky musí být, protože sama jsem před finále České Miss neměla žádné zkušenosti a nikdy jsem nešla žádnou přehlídku. Holkám rozumím, vím, jak těžké to pro ně je a hlavně bude na finále. Snad jsem jim svými postřehy také trochu pomohla,“ řekla úřadující Česká Miss.



Podpořit hasiče a hasičky na soustředění dorazili také Martin Maxa, bývalá fotbalová hvězda Pavel Horváth nebo zpěvačka Michaela Nosková. Ta dorazila i s dcerou Eliškou a společně s Nikol Švantnerovou si na místní farmě užívaly jízdu na koních. A jen tak tak nedošlo ke zranění. Když jedna z finalistek otevírala hasičský vůz přistavený v blízkosti, koně se splašili a šli na zadní. „Musím říct, že to byl strašný pocit. Byla ve mně malá dušička. Tím, že jsem koně neznala, vůbec jsem netušila, jestli mě sundá. Jsem ráda, že se zklidnil a vše dopadlo dobře,“ prozradila Švantnerová.

Celebrity společně s hasičkami a hasiči si vyzkoušely překážkový hasičský útok. Jen Martin Maxa se do běhu moc neměl. Je po operaci menisku a během měsíce ho čeká další. „Úplně se to nepovedlo. Pořád to hodně bolí, kulhám. Čeká mě další operace. Po padesátce to zdraví není nejlepší,“ dodal celoživotní sportovec Maxa.



Soutěž Miss Hasička ČeskoSlovensko a Hasič roku je soutěž, která je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky a hasiče, kteří jsou členy v některé zastřešující hasičské organizaci, například Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků atd., a to minimálně po dobu 12 měsíců. Soutěží chtějí organizátoři zvýšit povědomí o činnostech SDH v obcích, hasičském sportu a poukázat na rozsáhlou hasičskou základnu v České republice. Finále soutěže se uskuteční 4. listopadu v pražském TopHotelu. Během slavnostního večera vystoupí  Petra Janů, Peter Nagy, Monika Bagárová a Marian Vojtko.

Fotogalerie
21 fotografií