Rozhodnutí pověsit kariéru na hřebík přišlo už před třemi lety. Jenže jen co se Marta Kubišová zmínila, že by ze světa showbyznysu ráda odešla, začaly se nabídky na vystoupení i koncerty jen hrnout. Jako by si Martu chtěli všichni ještě naposledy užít.

Infarkt, který prodělala Kubišová loni v listopadu, jí dal za vyučenou. „Mám před sebou ještě řadu vystoupení, ale opravdu chci za rok udělat tečku za tím, čím jsem žila. A budu odpočívat,“ řekla Marta na křtu.

Mám tolik práce, že bych mohla mít i několik vystoupení denně. Ale po infarktu stále beru prášky a každé vystoupení musím konzultovat s mým lékařem Petrem Neužilem, zda to zvládnu a jestli se to snese s mými léky,“ přiznala Blesk.cz zpěvačka. Ta příští rok hodlá ukončit své působení i v divadle Ungelt, kde hraje.

O její zdraví má strach i její dcera Kateřina. „Je to tak. Mamka řekla dost a za rok v listopadu, kdy oslaví pětasedmdesátiny, skončí jako herečka a zpěvačka. Potřebuje si opravdu oddechnout. Na ten rok, který ji ještě čeká, si nabrala hodně vystoupení. Po prodělaném infarktu je sice zase fit, ale trošku mám o její zdraví obavy. No, snad to zvládne a pak si odpočine, i když jí asi bude jeviště chybět. Ale uvidíme. Dvanáct měsíců je dlouhá doba a nikdy se nemá říkat nikdy,“ svěřila se s potutelným úsměvem.

Fotogalerie
10 fotografií