V roli modelky se malá Terezka ocitla vůbec poprvé, ale nebylo to na ní znát. Dvorní návrhářka Gábiny Dvořákové si holčičku nemohla vynachválit.

„K myšlence vyfotit i dětskou verzi společenských šatiček, mě inspirovala právě má kamarádka Gabča a její Terezka. Vždycky jim to spolu tak sluší, že jsem nemohla odolat. Před focením jsem měla mírné obavy, jak to Terezku bude bavit, jestli bude spolupracovat, ale byla naprosto úžasná. Celé focení si užívala, zejména široké tylové sukýnky,“ pochvalovala si Sabáčková.

Po celou dobu focení byl na place také Václav Noid Bárta, který dělal různé vylomeniny, aby se dcerka smála, když bylo potřeba a naopak koordinoval její pohyby. V některých momentech se drsný rocker dokonce i dojal, a to ve chvíli, kdy viděl svou ženu s dcerou v cibulkových šatech v prvorepublikovém prostředí.

Fotilo se totiž na letohrádku sv. Vojtěcha v apartmánu Adiny Mandlové u bílých porcelánových kamenů letohrádku Sv. Vojtěcha a Gábinka v účesu z 30. let byla od prvorepublikové herečky k nepoznání.

Fotogalerie
14 fotografií