Otec Jitky Smutné nezdravě žárlil a měl problémy s alkoholem. „Moje dětství bylo všechno, jen ne šťastné. Dnes bych byla označována za týrané dítě,“ prozradila před časem Aha! herečka.

Její tatínek se živil jako fotograf a novinář. Politickou situaci v 50. letech nesl špatně, a to byl jeden z hlavních důvodů, proč se často choval až nepřiměřeně podrážděně. „Byl strašně napružený, a jak to tak chlapi někdy řeší alkoholem, tak on taky. Navíc otec byl chorobně žárlivý,“ řekla pro Český rozhlas.

„Byl to přesně ten neurotik, který měl prostě velkou žárlivost na maminku. Měl taky čtyři děti, o které se musel starat. Takže v té době začalo pětileté období, které nebylo šťastné,“ řekla smutně Jitka. Největší peklo zažívala mezi třetím a osmým rokem. Pak se rodiče rozvedli.

Jitky maminka chování tyrana často omlouvala. „Říkala mi, že je táta nemocný, nikdy mi neřekla, jak to je, ale já měla oči a viděla jsem, jak vypadá ta nemoc,“ svěřila se Smutná. Jitka momentálně žije se svojí partnerkou Petrou Braunovou (49) a je konečně šťastná.

Fotogalerie
10 fotografií