Dnes mám ve 14:00 h. magnetickou rezonanci. Tak mi prosím držte palce!!! Už je to 10 let a prý to není úplně košer... Díky,“ šokoval své přátele na Facebooku Petr. Okamžitě se zvedla vlna podpory a všichni Petrovi drželi palce. O několik hodin později napsal trenýrkový král na sociální síť: „Děkuju moc všem za podporu! Výsledky se dozvím ve čtvrtek dopoledne v 10:00 h. Tak prosím držte palce i ve čtvrtek. Díky moc, Petr.“

Je zřejmé, že pro Petra a jeho nejbližší jsou hodiny čtvrtečního dopoledne ty nejdelší v jejich životech. Nejenom Vlasák, ale i jeho rodina nikdy nezapomenou na léto v roce 2006, kdy zničehonic upadl do bezvědomí, byl převezen do nemocnice a okamžitě operován. Diagnóza zněla neúprosně: objemný nádor na mozku. Situace byla vážná – lékaři Petrovi dávali pětiprocentní šanci na přežití. Za několik neděl, až se trochu vzpamatoval, musel podstoupit druhý chirurgický zákrok.

„Dozvěděl jsem se, že jsem přežil klinickou smrt, že mám nádor, že mám rakovinu... Každá zpráva byla drsná a s každou jsem se musel po nějaký čas vyrovnat,“ vzpomínal před lety v rozhovoru pro Blesk Vlasák. Po operacích následovala chemoterapie. Petr se uzdravil.

S partnerkou Gábinou, která s ním vše prožívala a byla mu oporou, se v roce 2010 oženil a krátce nato se jim narodila dcera Simonka.

Fotogalerie
9 fotografií