Tak třeba Hugo – bostonský teriér Davida Krause. Je mu už 10 let a svého páníčka si prý nemůže vychválit. Ten se pochopitelně snaží Hugovi dát tu nejlepší péči a dopřává mu kvalitní granule i pamlsky. A na zimu také teplé oblečení. „Dřív jsem byl striktně proti oblékání psů, ale tyhle rasy jsou už tak vyšlechtěné, že by bez bundy nachladl a měl by zdravotní problémy. Proto jsem změnil názor,“ tvrdí David Kraus.

David se sešel s Míšou Doubravovou Tomešovou (toho času v radostném očekávání) a jejími dvěma psy na zkoušku kostýmů kvůli akci Psí den. „Mimi, moje Jack Russell teriérka, je rozená modelka, podívejte, jak jí ten obleček sluší,“ rozplývala se Míša Doubravová Tomešová. Vyzkoušela na ní ještě psí botičky, ale ty se Mimi vůbec nelíbily a snažila si je sundat.

Video
Video se připravuje ...

David Kraus Kristýna Léblová, Lukáš Červený

David neodolal a vyzkoušel na Hugovi také několik oblečků. „Nejvíc mu sluší tenhle s kapucí a velkýma očima,“ zahlásil, když mu nasadil kostým pohádkové postavičky Stitch. Pejsci Míši Doubravové Tomešové si ještě vyzkoušeli hlavolamy a na to konto se nám Míša pochlubila: „Akord je poměrně plachý pes, ale Mimi je všude plno, i přes to, že je takhle malinká. Na Psím dni chceme vyzkoušet i skok do výšky, tak snad se nám povede to vyhrát, protože bychom se tak zapsaly do České knihy rekordů ve skoku do výšky,“ těší se na výkony Míša Doubravová Tomešová.

Zbývá dodat, že zmiňovaná akce Psí den s Prahou 13 se uskuteční v Centrálním parku Lužiny 3. září a má za úkol pomoci psům, kteří zatím nemají tolik štěstí a tráví svůj život v útulcích čekáním na novou šanci…

Fotogalerie
15 fotografií