Lukáš šel za tím, co miluje. Loni před Vánocemi se přestěhoval na vesnici nedaleko Nymburka, a protože neměl práci, šel na pracovní úřad, kde mu nabídli místo v chlebské zoo. Pracuje tam od dubna.

Chystá krmení, poklízí a jen málokdo tuší, že mezi zvířaty se pohybuje hvězda jedné z nejoblíbenějších českých komedií. Občas se ale přece jen stane, že ho lidé z uctivé vzdálenosti nenápadně pozorují a dohadují se, odkud ho asi znají.

„Když film běžel v kinech, tak mě poznávali hodně, ale teď už je to slabší, protože čas mě přece jen změnil, a navíc jsem si nechal narůst vousy. Vtipné ale je, že když jsem nastoupil do zoo, nikdo ze zaměstnanců zřejmě nevěděl, že jsem hrál v Pupendu. Oni na to přišli, až když se koukali na film v televizi. Byli překvapení,“ usmívá se Lukáš.

Zvířata nebo film?

Lukáš svou lásku ke zvířatům nezapírá a nejen to. Je na ni pyšný. „Už na škole, ale vlastně od dětství, mě nejvíc bavila biologie a zoologie. Zvířata mám i doma a nevyměnil bych je za nic,“ vyznává se. A co kdyby přišla nabídka na další film? „Popravdě musím říct, že bych dlouho váhal,“ přiznává Lukáš a dodává: „Už tenkrát mě pár lidí přesvědčovalo, abych šel na JAMU. Já mám ale svůj život, jsem spokojený a měnit rozhodně nehodlám.“

Fotogalerie
19 fotografií