S nejmilovanější bytostí se Lucie Bílá chtěla rozloučit, až bude teplo. Proto zpěvačka maminku Hanku Zaňákovou uložila do rodinné hrobky až v létě, navíc česká slavice čekala, až bude hotový nový náhrobek, který odhalil dlouho utajovanou rodinnou tragédii!

Na náhrobku je vyryto nejen jméno její maminky, ale také dědečka a babičky z otcovy strany. „Zaňákovi jsou zdejší starousedlíci. Lucčina maminka leží v hrobě spolu s rodiči Lucčina tatínka Zaňáka,“ řekl deníku Aha! místostarosta Otvovic Josef Meindl. Jak je patrné z náhrobku, dědeček Bílé zemřel v roce 1953, tedy v pouhých 44 letech. Proč? To už si nikdo z místních nepamatuje a zpěvačka o tom nechce mluvit…

Dědečka Zaňáka Bílá nikdy nepoznala, zemřel, když bylo jejímu otci pouhých 17 let, byl sice Čech, ale dlouho žil na Slovensku. Do Otvovic se přistěhoval jen tři roky před svou smrtí. „V Otvovicích jsou kolem mne místa, která pro mě moc znamenají. Je tady i dům mého dědečka, ve kterém jsem vyrůstala,“ řekla před časem Bílá.

Svému synovi Filipovi často opakuje citát, který jeho pradědeček v 50. letech napsal do památníku její maminky Hanky: „Chceš-li moudrý býti, nechtěj vše, co vidíš, nevěř všemu, co slyšíš, neříkej vše, co víš, nedělej vše, co umíš – jen to, co potřebno jest…“.  Dozvíme se někdy, co se doopravdy stalo?

Fotogalerie
69 fotografií