Než Halina Pawlowská dopsala svou nejnovější knihu, zavzpomínala na všechny své lásky a cesty, které měla s nimi spojeny. „Říkala jsem si, doprčic, musím si najít nějakou lásku. Nechci být sama a smutnit. Ale, kde? To mě vyprovokovalo k této knížce,“ vysvětlila Blesk.cz spisovatelka.

Kniha je plná povídek z mladých, dětských, ale i současných lásek. „Z poslední doby je tam také jedna. Dostala jsem pozvání od Rakušana, hraběte z Wachau na jeho zámek,“ červenala se Halina s tím, že je zamilovaná.

A jak se s mužem, kterému v žilách koluje modrá krev, seznámila?

Pozvala si ho do své talk show, kterou natáčela v Rakousku. Naprosto ho okouzlila a hned ji pozval k sobě na zámek. Bez váhání kývla, ale jejich setkání skončilo totálním fiaskem.

Pawlowská si na zámku odskočila, ale jelikož hrabě s ředitelem zámku stáli přímo za zdmi záchoda, bylo jí trapně vykonat svou potřebu. Snažila se vše ztišit na minimum, nicméně pak svou nešikovností způsobila na malém záchodku hotovou katastrofu.

Trapas na záchodě

Nejdříve roztočila celou roli toaletního papíru na zem, a když se ho snažila smotat zpátky, sklouzla jí kabelka z ramen a spadla do záchodu. Kabelu z mísy vytáhla tak prudce, že ji celou ohodila a praštila do obličeje. „Možná tak na sekundu jsem byla v bezvědomí. Pak mi došlo, že kabelka neměla zapnuté všechny kapsy a do mísy mi vypadl mobil,“ popisuje trapas Pawlowská.

Jakoby to nestačilo, když se ho snažila vylovit, sklouzly jí brýle z nosu a ty si rozšlápla. „Vyšla jsem asi po dvaceti minutách. Byla jsem poprášená omítkou, s brýlemi nakřivo, s černými čmouhami na obličej, pod mou kabelkou se dělaly louže a já měla výraz maniaka, který rozčtvrtil hned několik mrtvol,“ dodala.

Na svého hraběte se ani nepodívala a utíkala pryč. A hrabě? Pozval Halinu znova. „Jak to dopadlo? Ve Wachau na zámku je záchodů patnáct a deset je jenom mých,“ říká  tajnůstkářsky Halina.

Fotogalerie
20 fotografií