Že Waldemar, zejména v dobách divokého mládí, nepatřil jen jedné ženě, není nic nového. Poprvé se ženil v osmnácti s Jiřinou Šťástkovou, se kterou má syna Miroslava, posléze si vzal jistou Hanu Svobodovou. Pak měl dlouhý vztah s herečkou Jitkou Zelenohorskou, aby nakonec po zbytek života skončil ve šťastném manželství s Olgou Blechovou, která mu porodila syna Waldemara juniora.

A mezi tím měl zřejmě plejádu dalších, a ne vždy jednotlivě – alespoň tedy podle spisu, který Blesk dohledal v archivech. „Charakteristickým rysem Matuškova chování byly nezřízené intimní poměry se ženami, o čemž Matuška veřejně hovořil a dělal z toho senzaci. Vodil si ženy na pokoj v hotelu Christal, kde prováděl orgie až se třemi najednou. Pomáhal mu v tom jeho přítel číšník hotelu Adolf Pánek. Pohoršení vzbuzoval i poměr s jistou Helenou Svobodovou, která je známou mariánsko-lázeňskou prostitutkou a příživnicí,“ píše se v jedné části složky.

VIDEO: Matušková v dokumentu o Waldovi: Můj manžel byl „šoustár“!

Video
Video se připravuje ...

Matušková v dokumentu o Waldovi: Můj manžel byl „šoustár“! Blesk

Spis dále Matušku vykresluje jako nevychovance, výtržníka a sprosťáka reakčního původu, jehož případné naverbování by ale StB přineslo velkou řadu výhod.

Matuška však před komunistickým režimem utekl v roce 1986 do USA, a v Československu jej tehdejší mocní zavrhli. Do Prahy se zpěvák začal po revoluci 1989 ovšem pravidelně vracet až do své smrti 30. května 2009 na Floridě.

VIDEO: Dnes je výročí Matuškovy smrti: Bude se jeho Olinka znovu vdávat?

Video
Video se připravuje ...

Dnes je výročí Matuškovy smrti: Bude se jeho Olinka znovu vdávat? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
27 fotografií