„Helena se strašně líbila chlapům. Svého času ji miloval i Dean Reed. Krásný Američan, který emigroval do NDR,“ prozradila deníku Aha! hereččina kamarádka Marie Formáčková. „On do ní byl opravdu zamilovanej. Je mrtvý, takže se to může prozradit. O těch živých to říkat nebudu. Ale i ti dnes ještě žijící jsou krasavci. Ti, co ji milovali a co s ní měli nějaký bližší vztah,“ dodala.

Mezi její obdivovatele patřil také herec Josef Hlinomaz (†63). Hereččin temperament však sahal i za hranice. Zamiloval se do ní totiž původem Američan, který emigroval do východního Německa, zpěvák Dean Reed. „Nejenom Dean Reed z ní byl hotovej. To byly neuvěřitelný story,“ prozradil Glazar se smíchem. „Fungovalo to. Párkrát týdně se sešli, ale nikde se o tom nemluvilo,“ dodal Glazar detaily o milostném vzplanutí herečky s Američanem s tím, že milenců a nápadníků měla nejen v Německu nepočítaně. „Ona tam byla takový tři roky. To bylo kolem roku 1975. Různí krasavci mu ji i záviděli. Byli z ní celý pryč. Měla neuvěřitelný temperament,“ řekl Glazar.

Helena Růžičková si zájem mužů užívala a jinak to nebylo ani s mimomanželským sexem. Podle ní však nevěrná nebyla, protože nikdy nešlo o duševní nevěru, která pro ni byla podstatná. „Zašukat si, to jo! Ale být nevěrná manželovi, to nikdy!“ Její heslo mluvilo za vše. „Měla to po tatínkovi Málkovi. Ten měl taky milenky, ale manželku to nesmělo nikdy ohrozit. Řídil se tím, že když milence zlato, tak manželce diamanty,“ dodala Formáčková.

Helena Růžičková se však se svými milenci nemazala. „Vždycky ty chlapy uměla korigovat. Pamatuji si na jednoho krásnýho mladýho číšníka z hotelu. V noci mezi nimi něco proběhlo, on do ní byl blázen. Ráno se sedělo u snídaně a on říká: A Helenka si dá co? A Helena vyfoukla kouř, podívala se na něj: My se nějak blíž známe?“ zavzpomínal Glazar.

Fotogalerie
16 fotografií