Vše začalo nevinnou debatou o oblékání. Dáda řekla, jaké věci na Felixovi nemá ráda (šedé obleky, právě takové, v jakém Felix stál po jejím boku!), i si postěžovala, že už jí dávno nekupuje parádu.

„Kdysi dávno mi oblečení kupoval, ale najednou to kouzlo přestalo fungovat. Manžel už mi nerozumí...“ řekla třeba. On se hájil, že dřív bývala jiná doba a dnes si ženy z nepřeberné nabídky hadříků vybírají nejraději samy. Vteřinu od vteřiny ale napětí mezi Slováčkovými eskalovalo.

Felixi, žárlíte na svou ženu, když je sexy oblečená a někdo jí skládá komplimenty?

Slováček: „Nevím, jak mám na to odpovědět. Asi ano... Víte, když jste s někým čtyřicet let ženatý, už to není tak ostrý jako před čtyřiceti lety.“ (Patrasová se tváří kysele, očima mu radí – Važ slova!)

Teď jste si možná trochu zavařil – podle výrazu vaší paní!

Slováček: „Myslím, že nezavařil, takový je totiž život.“ (usmívá se a poučuje redaktorku, že jednou to taky zažije)

Dádo, vy žárlíte na svého muže?

Patrasová: „Od určité doby už ne.“

Od jaké doby?

Patrasová: „Nežárlím na něj od té doby, co jsem si po roce a půl strastí v sobě všechno srovnala. Už je mi můj muž a jeho přítelkyně jedno!“ (Slováček si nezúčastněně prohlíží oblečení v butiku)

Jaký je teď mezi vámi vztah?

Patrasová: „Dá se říct, že takový sourozenecký.“

Slováček: „Sourozenecký vztah je ten nejkrásnější! Brácha se ségrou jsou na tom skvěle – všude můžou jet, všude je jim dobře, nedělají si problémy…“ (Patrasová nevěřícně kroutí hlavou a koulí očima)

Dádo, vy protáčíte oči?

Patrasová: „Ano, protáčím oči! Já to asi nebudu komentovat, protože to nemá vůbec cenu.“

Ještě máte někdy chuť svého muže vyhodit z domu, říkáte si – tak a dost?

Patrasová: „Už ani ne, já prostě jsem se tak nějak srovnala s jeho extempore... Podívejte se na něj! (Slováček opět dělá mrtvého brouka) On to neřeší, on je flegmatický. A prakticky platí: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.“

Na celé video se podívejte zde!

Video
Video se připravuje ...

Výčitky milenců, hádka a útěk: Drsná scéna Patrasové a Slováčka před kamerou Blesku! Markéta Reinischová, Tomáš Sovinský

Čím jste si naposledy udělala radost?

Patrasová: „Já? Víte, že ani nevím.“

Slováček: „Já vím, ale nemůžu to říct… Naproti je taková loď a dělají tam dobré večeře, tak tam Dáda zaskočila a hned má dobrou náladu.“ (přechází do vyčítavého, lehce žárlivého tónu)

Patrasová: (odsekává) „Tak jsem tam byla se svým přítelem z Itálie na večeři. Ale nechápu, proč by se to mělo zdůrazňovat.“

Možná to mělo být popíchnutí, aby vás manžel pozval na nějakou romantickou večeři.

Patrasová: „Je fakt, že on v tu dobu, kdy já byla na večeři se svým přítelem z Itálie, byl někde na večeři v Opletalově ulici s posluchačkou druhého ročníku výtvarných umění paní Gelemovou.“

Kdy jste naposledy pozval svou ženu na romantickou večeři?

Slováček: „Dáda měla narozeniny, to bylo romantické.“

Patrasová: „Ne, ne, ne, to nebyla žádná večeře romantická! Večer byl hezký, ale tys mě nepozval na žádnou večeři už tak rok a půl, co trvá tvůj vztah s Gelemovou.“ (nasazuje vyčítavý a sarkastický tón)

Není čas to napravit?

Slováček: (nasupěně) „Ne!“

Není to trochu škoda?

Slováček: „To se zeptejte paní Patrasové!“

Po těchto slovech Slováček s omluvou odchází ze záběru a beze slůvka rozloučení s kýmkoli opouští podnik.

Vše o Felixi Slováčkovi a Dádě Patrasová: ZDE!

Fotogalerie
7 fotografií