Prodejní cena Svobodovy vily, která má zastavěnou plochu 605 m², zahradu a ovocný sad o rozloze 3 235 m² a pozemek o rozloze 3 899 m², je podle TV Nova přímo astronomická. Karlův syn Petr Svoboda chce za dům neuvěřitelných 75 milionů korun. V inzerátu realitní kanceláře cenu ale neprozrazují, je pouze na vyžádání.

V rodinném domě 6+1 je stále vystaven vzácný klavír, u kterého Karel Svoboda skládal legendární písně. Ten ale na prodej není. Dům má krásné místnosti, francouzská okna do zahrady, rozlehlou zahradu a v blízkosti jezero. Také ale s sebou nese dost smutnou historii.

 Vila smrti

Velkolepou secesní vilu nechala kolem roku 1903 postavit spisovatelka Gabriela Preissová slavným architektem Josefem Fantou. Preissová zemřela v roce 1946 na rakovinu a dalším majitelem se stal český psychiatr Vladimír Vondráček. I on zemřel v Jevanech, a to v roce 1978, údajně také na rakovinu.

V té době byla vila již zanedbaná, ale na doporučení Ladislava Štaidla ji Karel Svoboda koupil a kompletně zrekonstruoval. V roce 1993 tam bohužel zemřela jeho první žena Hanka, prohrála boj s rakovinou. Krátce na to tam zemřela i jeho matka a tchyně.

O dva roky později se Svoboda oženil s Vendulou Svobodovou a narodila se jim dcera Klárka. Štěstí ale netrvalo dlouho. Klárka onemocněla leukémií a ve čtyřech a půl letech zemřela. O tři roky později podlehl cukrovce Karlův mladší bratr Jiří. Smrt ve vile naposledy udeřila 28. ledna 2007, kdy se v ní zastřelil sám skladatel. Prokletou vilu v Jevanech zdědil jeho syn Petr, který se jí nyní zbavuje.

VŠE O SMRTI KARLA SVOBODY A JEHO VILE V JEVANECH NA BLESK.CZ ČTĚTE >>> ZDE!!!

Video
Video se připravuje ...

Jevany letecky David Malík

  

Fotogalerie
18 fotografií