Za vším stojí setkání s návrhářem Pavlem Ivančicem (37), který pro ni ušil originální róbu na semifinálový večer. „Šaty vznikaly na zadání týmu kolem Gábiny a bylo to docela komplikované, protože musely odpovídat jak její osobnosti, tak i písni,“ řekl Blesku světově uznávaný český návrhář.

„Moje inspirace byla tedy v tom vytvořit hrdinku, vesmírnou bohyni, která šíří světlo a ušlechtilé lidské hodnoty,“ prozradil s tím, že šaty vznikaly dva měsíce. „Jde o luxusní róbu pro speciální příležitost. Nešetřilo se na materiálu ani na spotřebě.

Převážně je ušita ručně z hedvábí a já sám jsem dělal střih, který jsem konzultoval se svou nejlepší švadlenou. Takže je to opravdu model, který je do detailu vymazlený,“ dodal návrhář s tím, že jeho cena se pohybuje minimálně kolem 70 tisíc korun.

Kdo je autor zpěvaččiných šatů

Módní návrhář Pavel Ivančic je vedoucí Ateliéru módní tvorby na UMPRUM v Praze a absolvent prestižní Central Saint Martins v Londýně. K jeho posledním velkým úspěchům patří hlavní cena za instalaci Last Fata Morgana, kterou připravil pro International Fashion Showcase v Londýně.

Video
Video se připravuje ...

Vítězná Gunčíková: S touhle písní se dostala do finále Eurovize! Poslechněte si ji! Facebook

Fotogalerie
28 fotografií