Česká Miss 2010 natočila video pro své fanoušky, kde se detailně svěřuje se všemi slastmi i strastmi mateřství. „První ultrazvuk je ze 17. 4. 2015. Tam je vidět malá Rosálka a ještě malý černý flíček. Ze začátku jsem myslela, že budu mít dvojčata. Byla tam dvě srdíčka. Připravovala jsem se na to, že to bude náročné těhotenství a že se nám narodí dvě děti,“ svěřila se veřejně Jitka a ukazovala na kameru ultrazvukový snímek.

 

Přestože se kráska snažila dodržovat klidový režim, musela se smířit se smutnou zprávou. „Nakonec se to nepovedlo. Přežilo jenom jedno z nich a to byla Rosálka, která byla silnější. Ukázalo se, že to vydržel pouze jeden plod, který se tedy začal krásně vyvíjet,“ vypráví dnes šťastná a spokojená maminka.

Může se stát, že jeden ze zárodků v rané fázi zanikne, přestane se vyvíjet nebo odumře. V takovém případě se většinou zárodek vstřebá a ten, který přežil, se dále vyvíjí. Když se to stane v prvním trimestru, nevede to k žádným komplikacím, pokud by však k tomu došlo později, může to být problém. I proto je každé vícečetné těhotenství bráno od samého začátku jako rizikové.

Fotogalerie
13 fotografií