Eben ve svém projevu krátce po jmenování řekl, že si pořídí hned dva tiskové mluvčí. „Jeden bude hledat věci, které nemohu najít sám, protože takových věcí přibývá, bude to práce na plný úvazek,“ řekl Eben v jasné narážce na Ovčáčkovo tragikomické hledání údajného Peroutkova textu Hitler je gentleman. A i další věta mířila na prezidentova mluvčího. „Druhý tiskový mluvčí bude odpovídat na dotazy, které jste nepoložili, a sdělovat vám své názory, na které nejste zvědaví,“ rýpnul si Eben, který nicméně ve svém projevu nepoužil ani jednou žádné jméno.

Zatímco prezident Zeman zatím Ebenova slova nekomentoval, Jiří Ovčáček se dle předpokladu ke všemu vyjádřil na sociální síti. „Když chce mít nově zvolený král Marek Eben dva mluvčí, poženu to o »štok« vejš. Pořídím si speciální ebenovou tyč na zlé lidi a ebenovou krabičku na »moudra« Pražské kavárny,“ napsal mluvčí.

Prezidentův mluvčí se tak zřejmě snažil vtipně reagovat na vtipný projev svého kritika Ebena. Nebo to nebyl vtip a slavného moderátora jen oficiálně zařadil mezi nepřátele svého chlebodárce?

Mluvčí Ovčáček se ke všemu vyjádřil na svém facebookovém profilu.
Autor: Facebook