Před nástupem na I. chirurgickou kliniku hrudní, břišní a úrazové chirurgie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí zněl Gottův hlas odhodlaně: „Jdeme na to, přátelé! Držte mi palce! Cítím se dobře. Těším se. Opravdu...“

Poležet »na Karláku« si má týden až deset dní. Proto si zabalil velký kufr značky Louis Vuitton za zhruba 60 tisíc korun, se kterým mu k příjmu pomohla manželka Ivana. Největší část obsahu tvořily podle našich informací knihy a časopisy. Karlův pooperační plán je tedy jasný: číst! Číst! A... číst! Před zákrokem měl ale ještě jedno velké přání.

„Víte, při náročné léčbě v minulých měsících jsem nemohl žádná ostrá jídla, česnek a další chuťovky! A po zákroku, který mne čeká, budu muset držet ještě přísnější dietu. Takže kdyby to teď šlo, dal bych si pořádně ostré jídlo,“ řekl Karel s úsměvem Blesku.

Jaká operace Gotta přesně čeká, nechce on ani nikdo z jeho okolí prozradit. Zpěvákův management minulý víkend pouze oznámil, že půjde o chirurgický zákrok v břišní dutině.

„Paní Gottová odvezla pana Gotta do VFN na Karlově náměstí. Více informací s ohledem na soukromí pana Gotta nebudu poskytovat,“ sdělila suše zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová. Operačním zákrokem v břišní dutině lékaři podle informací Blesku vrátí pacientovi do původního stavu trávicí trakt.

Ten měl provizorně zakončený od konce října, kdy prodělal náhlou příhodu břišní. Právě během ní doktoři odhalili, že trpí rakovinou mízních uzlin, jejíž léčba dostala okamžitě přednost.

Fotogalerie
10 fotografií