Poslední rozloučení se Stanislavem Procházkou, který zemřel minulou sobotu v úctyhodném věku nedožitých téměř sta let, se konalo na pražských Olšanských hřbitovech, kde před třinácti lety zpěvák pohřbil svého syna Standu. Ten prohrál boj se zákeřnou Parkinsonovou nemocí.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb zpěváka Stanislava Procházky (†96): Oplakal ho i jeho žák Zíma (83)! Hana Höschlová, Lukáš Červený

Jako první ze smutečních hostů se přišel rozloučit moderátor a bavič Vladimír Hron, který Procházkovi mladšímu tehdy mluvil nad rakví. Dnes se této role ujal moderátor ze Šlágru Josef Pospíšil. Stanislav Procházka byl totiž ve své době králem dechovek, kterého naše babičky a dědečkové milovali. Během obřadu zazněla jeho skladba Mostecký zámek.

Nad rakví, která byla doslova zasypána smutečními věnci, pronesl řeč také jeden ze slávistů, ke kterým se Procházka hrdě hlásil. Dokonce fotbalové Slavii složil a nazpíval hymnu. Proto byla jeho rakev zahalena do slávistické sešívané vlajky.

Po této řeči se rozezněly jeho dechovkové hity, což dojalo nejen rodinu sedící v první řadě, ale také jeho kolegu Josefa Zímu. Ten seděl hned za rodinnými příslušníky, včetně jeho snachy Miloslavy a vnučky Karolíny.

Po obřadu se všichni zvedli a v průvodu kráčeli k rodinné hrobce, kde je Stanislav mladší pochován. Právě tam bude uložena zpěvákova rakev s jeho ostatky.

Fotogalerie
23 fotografií