Silná diabetičkanejdříve přišla o jednu nohu a o několik týdnů později lékaři museli amputovat i druhou končetinu. Se svým synem Jaroslavem se po dvou velmi těžkých operacích, kdy přežít je z poloviny zázrak, přestěhovala do bezbariérového bytu. Po dvou letech si zvykla na vozík a byla šťastná… Vždyť jí dcera Barbora porodila první vnouče Kateřinu (2). „Co na tom, že nemám nohy, já je nepotřebuju ke štěstí. Štěstí je pro mě Kačka,“ sdělovala radostně ještě před měsícem Blesku Jaruš.

„Maminka se tak krásně začala zabývat okolním světem a byla zdravotně v pořádku. Jsem zdravotní sestřička a vím, o čem mluvím,“ říká smutně dcera Klára, která shodou okolností pracuje ve Vinohradské nemocnici. Tam, kde Hanušovou dvakrát amputovali, a kde také včera zemřela. „V sobotu se mamince udělalo zle a sanitka ji odvezla do nemocnice. Nešlo s tím nic dělat. Maminka byla slaboučká a ono potom stačí cokoliv a organismus s tím třeba už bojovat nedokáže,“ dodala smutně Klára.

Ta se o maminku spravedlivě starala se sourozenci Barborou a Jaroslavem. Všechny tři děti má herečka s exmanželem, režisérem Jaroslavem Hanušem (64).

Pozítří by Hanušová oslavila 67. narozeniny. „To zabolí. Tak jsem se těšil, že Jaruš přinesu dort! Byla bezvadná, skvělá, prvotřídní. Mám dneska hodně špatnej den,“ svěřil se Blesku Jiří Lábus (66), který Jaruš do Kouzelníka přivedl.

„Splnila přesně moji představu, byla to senzační neherečka, velká ztráta pro nás,“ řekl režisér Filip Renč (50), který ji obsadil do snímku Requiem pro panenku.

„Já už byl tak šťastný, že ty hrůzné operace překonala. Mohu k Jaruš říct jediné: Neodmlouvala, skvěle hrála a byla příjemná na všechny. Takovou ženskou by snad chtěl každej! Byla soběstačná, statečná a holka do nepohody. A s velkým talentem obrovské sarkastičky,“ zavzpomínal režisér Zdeněk Troška (62). Točil s ní točil Slunce, seno, erotika.

Nemoc Hanušové se rychle zhoršovala.

Říjen 2013: Ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady Hanušové amputovali levou nohu

Listopad 2013: Po operaci byla umístěna do LDN Vršovice

Prosinec 2013: Herečka je opět v nemocnici. Po Vánocích museli Jaruš amputovat pravou nohu.

Březen 2014: Nastupuje léčbu v Rehabilitačním centru Malvazinky